12 Σεπτεμβρίου 2009

Αλληλεγγύη σε Ιταλούς συντρόφους


Φίλοι και φίλες, αγαπητοί συντροφοι και συντρόφισες

Η παρακάτω ιστορία ξεκίνησε στη Φλωρεντία στις 13 Μαΐου 1999, μετά από απόφαση των οργανώσεων βάσης να προβούν σε διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά του πολέμου στη Σερβία/Κόσσοβο. Στη διαδήλωση πήραν μέρος χιλιάδες άνθρωποι: εργάτες, φοιτητές, κοινωνικά κινήματα και οργανώσεις βάσης.

Η διαδηλωση κατέληξε μπροστά στο Αμερικανικό Προξενείο για να διαμαρτυρηθεί κατά της τότε διακυβέρνησης Κλίντον, η οποία με τη συμβολή του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας, η κυβερνηση της οποίας ανήκε στον κεντροαριστερό συνασπισμό, βομβάρδιζε τη Σερβία.

Κάποια στιγμή, μπροστά στο Προεξενείο, ως απάντηση στην λαϊκή διαμαρτυρία, έκαναν την εμφάνισή τους ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που επετέθησαν με ιδαιτερα σκληρό και άγριο τρόπο εναντίον των διαδηλωτών, τραυματίζοντάς τους σοβαρά, όπως δείχνουν και οι εικόνες που πρόβαλλε ένα τηλεοπτικό δίκτυο εθνικής εμβέλειας.

Ως συνέπεια της αστυνομικής βίας, 13 διαδηλωτές αναγνωρίστηκαν, καταγγέλθηκαν, δικάστηκαν και καταδικάστηκαν πρωτοδίκως σε 7 χρόνια κάθειρξη για “ιδιαίτερα ισχυρή αντίσταση κατά της αρχής”. Η δικαστική αποφαση κρίθηκε εξαιρετικά αυστηρή, λαμβανομένου υπ’όψιν ότι η εισαγγελική πρόταση ήταν για 5 χρόνια. Αυτή η απόφαση, που αν τελεσιδικίσει τον Οκτώβριο στο Εφετείο, οδηγεί στη φυλακή τους κατηγορούμενους και στο μέλλον, ως “δεδικασμένο”, πάρα πολλούς συντρόφους που αντιστέκονται στον πόλεμο, στην εκμετάλλευση και στη φτώχεια.

Γνωρίζοντας ότι η Ελλάδα έχει βιώσει πάμπολλες παρόμοιες περιπτώσεις, ζητάμε από τους φίλους και συντρόφους Έλληνες την ηθική υποστήριξή τους στους υπόδικους συντρόφους μας θετοντας την υπογραφή τους κάτω από το κείμενο, ως ελάχιστη συμπαράσταση σε μία επαπειλούμενη εξωπραγματική και ιδιαίτερη σκληρή δικαστική απόφαση.

Με εκτίμηση στους Έλληνες συντρόφους και φίλους:

Piero Pamaloni εργάτης βιοτεχνίας, 55 ετών

Ivano Pampaloni εργάτης βιοτεχνίας, 53 ετών

Stefano Guidetti εργάτης βιοτεχνίας, 41 ετών

Tommaso Emanueli εργάτης βιοτεχνίας, 41 ετών

Paolo Onorifico εργάτης βιοτεχνίας, 36 ετών

Bruno Paladini εργάτης βιοτεχνί 53 ετών

Andrea Sorкentino εργάτης βιοτεχνίας, 41 ετών


Παρακαλούμε όσοι θέλουν να στέλνουν μήνυμα στο abenos@gmail.com με ονομα, επιθετο, ιδιότητα.

Xanthoula Karanika