1 Σεπτεμβρίου 2009

Η φωτιά που θα τους κάψει...

Κάψανε όλη την Ελλάδα 2 φορές.Ολες οι υπηρεσίες που ασχολούνται με την πυρόσβεση φωνάζουν για έλλειψη πόρων και εξοπλισμού, και αυτοί εξοπλίζουν τις δυνάμεις καταστολής ψωνίζοντας από τους Αμερικάνους προμηθευτές όπλα για τις διαδηλώσεις αξίας 300 εκατ. ΕΥΡΩ!

Φροντίζουν για την αντιμετώπιση της κοινωνικής φωτιάς που περιμένουν να φουντώσει, και παίρνουν τα μέτρα τους για να μην τους κάψει!

Η δίκη των αστυνομικών που κατηγορούνται για τον φόνο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, η οποία είναι προγραμματισμένη για τον Οκτώβριο, καθώς και η πρώτη επέτειος των γεγονότων του περασμένου Δεκεμβρίου, έχουν ανεβάσει στο κόκκινο την αγωνία στην Κατεχάκη, όπου έχει σημάνει συναγερμός για τους προμηθευτές κατασταλτικού υλικού στην ΕΛ.ΑΣ.
Το επιτελείο του πρώην Υπουργείου Δημόσιας τάξης επιχειρεί την αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού των δυνάμεων καταστολής δίνοντας έμφαση στις νέες τεχνολογίες. Ο εξοπλισμός που προμηθεύονται είναι δύο κατηγοριών. Κατ αρχήν εξοπλίζουν την δίκη του μονάδα ηλεκτρονικής παρακολούθησης, προκειμένου η Κατεχάκη να μην εξαρτάται από τις υπηρεσίες της ΕΥΠ. Έναν δεύτερο τομέα «αναβάθμισης» αποτελεί η εγκατάσταση ηλεκτρονικού ματιού παρακολούθησης και σε δευτερεύοντες δρόμους της πρωτεύουσας (αν και από τις εκατοντάδες κάμερες που έχουν εγκατασταθεί μόνον οι 130 λειτουργούν αποτελεσματικά, όπως παραδέχονται οι ίδιες οι υπηρεσίες του Υπουργείου).



ολόκληρο το άρθρο: