12 Ιουλίου 2009

OΝΔΟΥΡΑ: 2 εβδομάδες ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στους δρόμους

El cansancio acumulado de 13 dias de resistencia no impide que el pueblo se siga expresando en las calles. Mañana la cita es en el Parque Central de Tegucigalpa a partir de las 10am.Música, teatro, videos sobre nuestra resistencia”.
Viva el heróico pueblo de Morazán! *


μετάφραση:
Η συσσωρευμένη κούραση των 13 ημερών από την αντίσταση δεν πτοεί το λαό που διαδηλώνει στους δρόμους. Αύριο (σήμερα) Κυριακή είναι προγραμματισμένα από τις 10.π.μ στο κεντρικό πάρκο της Tegucigalpa (πρωτεύουσα της Ονδούρας) Μουσική, θέατρο, βίντεο για την αντίσταση.

Ζήτω ο ηρωικός λαός της Ονδούρας!

* ο Φρανσίσκο Μορασάν ήταν ο απελευθερωτής της Κεντρικής Αμερικής και είχε ένα παρόμοιο όραμα ισχυρής ομοσπονδίας για την περιοχή του. Παρά την αρχική επιτυχία του, κατά τη διάρκεια της οποίας προώθησε σημαντικές μεταρρυθμίσεις, πολεμήθηκε και τελικά νικήθηκε από τη συντηρητική ολιγαρχία και την εκκλησία. Οι ομοσπονδία του χωρίστηκε σε πέντε κράτη: Γουατεμάλα, Ονδούρα, Σαλβαδόρ, Νικαράγουα και Κόστα Ρίκα. Το 1903 προστέθηκε το κράτος του Παναμά, από ένα κομμάτι της Κολομβίας που απέσπασε ετσιθελικά ο Τέντυ Ρούσβελτ το 1903, έχοντας προφανώς κατά νου τον έλεγχο της υπό κατασκευή διώρυγας.