15 Ιουλίου 2009

ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ



ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!
Συναδέλφισσες καθαρίστριες, νικήσαμε!


Σήμερα, όλες οι καθαρίστριες του ΙΚΑ επαναπροσλήφθηκαν, με μια ενδιάμεση συμφωνία με το νέο εργολάβο. Οι ώρες μας δεν ήρθαν σε αυτές που δουλεύαμε αλλά και δεν έμειναν σε αυτές με του Ζωιόγλου. Η διοίκηση του ΙΚΑ μας υποσχέθηκε ότι θα εγκρίνει συμπληρωματικό ποσό προκειμένου οι ώρες μας να επανέλθουν σε αυτές του τελευταίου εργολάβου, που ακόμα μας χρωστάει τα μεροκάματά μας. Αυτό και μόνο δείχνει την αδικία που συμβαίνει σε όλες τις εργολαβικές συμβάσεις όταν δεν καλύπτουν ούτε καν το εργατικό κόστος, με αποτέλεσμα είτε τη κλοπή των μισθών μας, είτε τη μείωση των ωρών εργασίας μας.

Η επιτυχία του σωματείου μας που μετράει λίγες ημέρες ζωής είναι μεγάλη.
Δεν έπιασαν τόπο τα απειλητικά τηλεφωνήματα και η τρομοκρατία.
Οι καθαρίστριες του ΙΚΑ και το σωματείο μας «σκούπισαν» τον εργολάβο Ζωιόγλου & Σια.. Όλες μας ξαναπιάνουμε δουλειά, με ψηλά το κεφάλι.

Χωρίς τον αγώνα μας, σε μια εποχή δύσκολη για όλη την εργατική τάξη, η εργοδοσία αλλά και το κράτος, όπως φαίνεται με τις εργολαβικές συμβάσεις του δημοσίου, θέλουνε να ρίξουνε όλα τα βάρη της κρίσης σε εμάς, που το μόνο που έχουμε, είναι αυτές οι λίγες ώρες δουλειάς.

Το μήνυμα του σωματείου μας είναι ότι μπορούμε να αντισταθούμε και να κερδίσουμε.
Το σύνθημα μας ήταν και παραμένει «Ή όλες στη δουλειά ή καμία».
Κι αυτό πρέπει να ισχύσει για κάθε απολυμένη/ο.

Η αλληλεγγύη που εκφράστηκε στο σωματείο μας πρέπει να εκφραστεί για όλους τους καταπιεσμένους και κατατρεγμένους αυτής της χώρας, έλληνες και μετανάστες.
Το σωματείο μας ευχαριστεί όλους τους φορείς, τα σωματεία, συνδικαλιστές, αγωνιστές και ιδιαίτερα τη νεολαία που στάθηκε μαζί μας στο πεζοδρόμιο, στο λιοπύρι και στη πορεία, υποστηρίζοντας το δίκαιο αγώνα μας. Ευχαριστούμε τις εφημερίδες, τα ραδιόφωνα και τα κανάλια που πρόβαλλαν τον αγώνα μας.

Ο αγώνας του σωματείου μας συνεχίζεται σε όλους τους χώρους δουλειάς, για τις ώρες δουλειάς, τα νόμιμα μεροκάματα, για τα βαρέα και ανθυγιεινά που η κυβέρνηση θέλει να καταργήσει. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην αυθαιρεσία και την τρομοκρατία. Για μόνιμη και σταθερή δουλειά χωρίς τη μεσολάβηση εργολάβων και δουλεμπόρων.

Στέλνουμε στο σωματείο των καθαριστριών της Αθήνας, την ΠΕΚΟΠ, τους πιο θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς μας. Η φωνή της Κωνσταντίνας Κούνεβα και των καταπιεσμένων είναι στη Μαγνησία. Αύριο ελπίζουμε σε όλη την Ελλάδα.
Κωνσταντίνα, σου ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση, να είσαι δίπλα μας σε όλους τους δίκαιους αγώνες μας. Το σωματείο μας απαιτεί να βρεθούνε οι ένοχοι, οι συνένοχοι και οι ηθικοί αυτουργοί του εγκλήματος.

ΝΙΚΗΣΑΜΕ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ