24 Ιουλίου 2009

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΥΚΗΣ


ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΕΥΚΗΣ

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων διαμαρτύρεται έντονα για το γεγονός ότι δεν έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα στο προσωπικό της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Πεύκης, που εδώ και μήνες έχει μείνει απλήρωτο.
Η κατάσταση αυτή η οποία, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του προέδρου της ΔΕΚΠΑ, θα είχε λήξει εδώ και δύο μήνες, έχει φέρει τους εργαζόμενους σε άθλια κατάσταση μη έχοντας τη δυνατότητα να καλύψουν ούτε καν τις βασικές ανάγκες του οικογενειακού τους προγραμματισμού.
Ζητάμε την αποκατάσταση της τάξης και την άμεση καταβολή των μισθών όλων των εργαζομένων της Δημοτικής Επιχείρησης.»

--------------------------------------------------------------------------------------------

Οι Εργαζόμενοι προασπίζουν το θεσμό του Σωματείου
Με αφορμή την ατυχή και αδικαιολόγητη συμπεριφορά του Δημάρχου Πεύκης Γιάννη Θεοδωρακόπουλου σε εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων, των οποίων η συμβολή ζητήθηκε από εργαζόμενους του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους με τον ίδιο, προκειμένου να επιλυθούν προβλήματά τους, το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ομόφωνα εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του.
Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Πεύκης, δήλωσε ότι η παρουσία μελών του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων, σε συνάντηση με εργαζόμενους του Παιδικού Σταθμού για εργασιακά θέματα, είναι ανεπιθύμητη και δεν δεχόταν να συζητήσει μαζί τους αν δεν αποχωρούσαν, μη σεβόμενος και το γεγονός ότι στη συνάντηση παρίστατο και εκπρόσωποι των γονέων των παιδιών του ΔΠΣΠ .
Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων καταδικάζει ομόφωνα με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το συμβάν αυτό, το οποίο απαξιώνει τόσο όλους τους εργαζόμενους και τα εντεταλμένα όργανά τους, όσο και τους θεσμούς.
Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων θεωρεί ότι η πράξη αυτή, η οποία θυμίζει συμπεριφορές άλλων εποχών, αντίκειται στη νομοθεσία περί συνδικαλιστικής ελευθερίας των εργαζομένων και άσκησης των συνδικαλιστικών καθηκόντων.
Δηλώνει δε, στη διοίκηση του Δήμου ότι δεν θα ανεχθεί στο μέλλον παρόμοια περιστατικά, παραμένοντας στο πλευρό των εργαζομένων, εφαρμόζοντας τους καταστατικούς σκοπούς του Σωματείου μας.»

------------------------------------------------------------------------------------
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΥΚΗΣ, ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ, ΘΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Πεύκης διαμαρτύρεται έντονα για την πρωτόγνωρη μεταχείριση υπαλλήλου από τη Διοίκηση του Δήμου, η οποία απαγορεύει στη συνάδελφο κ. Αριστέα Αποστολοπούλου να εργασθεί, με τη δικαιολογία ότι η υπηρεσία δεν έχει εκδώσει την απαιτούμενη απόφαση Δημάρχου διακοπής της αδείας της άνευ αποδοχών, αν και η υπάλληλος είχε καταθέσει εγκαίρως σχετική αίτηση και είχε πάρει και σχετική εντολή από την προϊσταμένη της.
Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός ότι η Διοίκηση του Δήμου συνεχίζει να τιμωρεί την υπάλληλο, επειδή παρ' όλη την προσπάθειά της να την μεταφέρει παράνομα από το Γραφείο χορήγησης αδειών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που εργαζόταν, σε θέση που δεν προβλεπόταν ο κλάδος της (για τους γνωστούς λόγους, δηλ. επειδή δεν προχωρούσε στην έκδοση άδειας λειτουργίας του κολυμβητηρίου εφ' όσον δεν είχαν προσκομιστεί τα απαραίτητα δικαιολογητικά), η υπάλληλος απευθύνθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Περιφέρειας, όπου βεβαίως και δικαιώθηκε.
Η συμπεριφορά αυτή της διοίκησης δεν έχει επιπτώσεις μόνο στους υπαλλήλους, αλλά και στους πολίτες, οι οποίοι δεν είναι εφικτό να εξυπηρετούνται από το αρμόδιο γραφείο, το οποίο αυτή τη στιγμή (μετά την απαγόρευση να δουλέψει στο πόστο της η κα Αποστολοπούλου) είναι στελεχωμένο μόνο από υπάλληλο που πρόσφατα τοποθετήθηκε σε αυτό, χωρίς να έχει προηγηθεί η απαιτούμενη εκπαίδευση, καθοδήγηση και παράδοση των νέων καθηκόντων.
Ως εργαζόμενοι στο Δήμο έχουμε την υποχρέωση να υλοποιούμε την πολιτική βούληση της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής, εφαρμόζοντας νόμιμες διατάξεις.
Η εκάστοτε Δημοτική Αρχή έχει υποχρέωση να αφήνει ανενόχλητους τους υπαλλήλους να επιτελούν στο ακέραιο το καθήκον τους και να μην παρεμποδίζει τόσο την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, όσο και την εξυπηρέτηση των πολιτών».

Η Γραμματέας
Βίκη Βασιώτη

Η Πρόεδρος
Σοφία Χουλιάρα