21 Ιουλίου 2009

Καταγγέλει το φακέλωμα στο Μαρούσι




ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου για «να ελέγχει τα στοιχεία των μεταναστών ηλεκτρονικά μέσω συστημάτων που συνδέονται με τους υπολογιστές της Ασφάλειας», καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

«Η δημοτική αρχή προχωράει σε ηλεκτρονικό φακέλωμα για να μην ξεφεύγει κανείς μετανάστης από τα δόκανα της αστυνομίας. Βιάζεται και πρωτοστατεί στην εφαρμογή της αντιμεταναστευτικής πολιτικής, θέλει να πάρει εύσημα από την Ευρωπαϊκή Ενωση, την κυβέρνηση της ΝΔ, τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑ.Ο.Σ. που στηρίζουν αυτή την πολιτική και δημιουργούν εχθρικό περιβάλλον στα θύματα του ιμπεριαλισμού», σημειώνει το ΠΑΜΕ.

«Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα να περιφρουρήσουν τα δικαιώματα των μεταναστών, να σταματήσουν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και ενέργειες όπως του Δήμου Αμαρουσίου. Ο χαφιεδισμός είναι επιζήμιος και ποτέ δεν ωφέλησε την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Η πραγματική βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών από τους δήμους για τους οικονομικούς μετανάστες είναι η πάλη κόντρα την αντιμεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, η απειθαρχία στις συμφωνίες της ΕΕ, ο αγώνας για ασφαλή διαβίωση των μεταναστών για όσο διάστημα μένουν στη χώρα μας, η παροχή ταξιδιωτικών εγγράφων για να μπορούν να ταξιδέψουν και ο σεβασμός στα δικαιώματά τους», υπογραμμίζει το ΠΑΜΕ.