7 Ιουλίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων


O πρόεδρος της ΓΣΕΕ, ο πρόεδρος εργαζομένων του ΙΚΑ, σωματεία εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου αλλα και άλλων δήμων, μεγάλο μέρος της αντιπολίτευσης και πλήθος συμβασιούχων έδωσε το παρόν στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα 6 Ιουλίου 2009 στο Δημαρχείο Αμαρουσίου. Στην εν λόγω συγκέντρωση η οποια κατέληξε σε πορεία διαμαρτυρίας και κοινοποίησης των θέσεων των συμβασιούχων στους πολίτες, κύριο θέμα ήταν το αβέβαιο μέλλον των 105 συμβασιούχων. Παράλληλα όλοι οι παρευρισκόμενοι φορείς δήλωσαν ότι θα συμπαρασταθούν στους αγώνες των και τις προσπάθειες των συμβασιούχων, ενώ όλοι αναφέρθηκαν στο κατά πόσο είναι νόμιμη ή όχι η απόφαση του Δημάρχου για μετακίνηση τους και τις απολύσεις τους. Καταπέλτης κατά του Δημάρχου ήταν ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΙΚΑ ο οποίος δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμμία επίσημη απόφαση σχετικά με την αναμονή προς υποδοχή ατόμων από τον Δήμο Αμαρουσίου και ότι τόσο τα έγγραφα που φέρονται ότι αντάλλαξε το ΙΚΑ όσο και οποιαδήποτε «διαβεβαίωση» αποτελούν προσωπικές απόψεις του Κου Αμπατζόγλου.

η συνέχεια στο Maroussi.gr-Guide:


Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη φορέων που οργάνωσε ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου -Πεύκης (ΟΓΕ) με θέμα συντονισμό και οργάνωση νέων κινητοποιήσεων για τις απολύσεις στο Δήμο, αλλά και για την ανατροπή της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου που ζητά από τη Νομαρχία να χαρακτηριστεί το Μαρούσι τουριστική περιοχή, πράγμα που θα οδηγήσει στο άνοιγμα των καταστημάτων και την Κυριακή, καταργώντας ουσιαστικά την αργία.
Στη σύσκεψη συ μετείχαν από το Μαρούσι η Δημοτική Ενότητα , η ΔΑΣ εργαζόμενων του Δήμου, το Σωματείο Συνταξιούχων, και η Ένωση Γονέων. Επίσης ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, και το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

Αποφασίστηκε το πλαίσιο ,και η διοργάνωση συγκέντρωσης στον σταθμό ΗΣΑΠ και πορεία στο δημαρχείο Αμαρουσίου το απόγευμα της επόμενης Τρίτης 14 Ιουλίου.