4 Ιουλίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ: Aπάτη με τα λεφτά των μεταναστών




Υπάλληλος, που είχε προσληφθεί ως οδηγός απορριμματοφόρου, ορίστηκε το 2005 «ειδικός υπόλογος ταμίας» στο ΚΕΠ-Γραφείο Μετανάστευσης του δήμου, εισέπραττε από αλλοδαπούς χρήματα για τις διαδικασίες νομιμοποίησης αλλά δεν τα απέδιδε στην Εφορία


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠIA:Δ. Κηφισιάς: Κατάχρηση 750.000 ευρώ


Φούλα Κουιρουκλή
2 μήνες πριν, η είδηση πέρασε και δεν στάθηκε. Γρήγορα την κατάπιε η τρέχουσα ειδησεογραφία, καθώς ήταν εκτός κλίματος στην Κηφισιά. Ωστόσο το άρθρο της Ελευθεροτυπίας για την κομπίνα στον Δήμο Κηφισιάς, ξαναφέρνει στο προσκήνιο τα μεγάλα προβλήματα των μεταναστών , τα παιχνίδια που παίζονται στην πλάτη τους αλλά και την απουσία μεταναστευτικής πολιτικής.
Πριν λίγο καιρό ήταν η κομπίνα στο Δήμο Μεταμόρφωσης .Κάθε Σάββατο στην Διεύθυνση Αλλοδαπών εκτυλίσσονται σκηνές απείρου κάλους με χιλιάδες μετανάστες να περιμένουν από το βράδυ όχι για να τακτοποιήσουν τις άδειες παραμονής τους αλλά για να πάρουν χαρτί προτεραιότητας . Και εκεί βρέθηκαν επιτήδειοι . Με αδρό τίμημα τους δίνουν το πολυπόθητο χαρτάκι εκτός ουράς.
Πολιτικά παιχνίδια παίζονται στις πλάτες τους . Αυτούς που κάποτε τους ήθελαν γιατί ζωντάνεψε η ελληνική ύπαιθρος με φθηνούς εργάτες γης , οι μικρές επιχειρήσεις είχαν το φθηνό εργατικό δυναμικό αλλά και το κράτος γιατί έδωσαν μια ανάσα ζωής στα ασφαλιστικά ταμεία , έδωσαν ώθηση στην ανάπτυξη στην οικονομία , χωρίς τα στοιχειώδη δικαιώματα.
Η κοινωνία και το κράτος όλα αυτά τα χρόνια τους ανταμείβει με υπερεκμετάλλευση και ποινικοποίηση με βάση τον μύθο της εγκληματικότητας, χωρίς βέβαια αυτό να ‘έχει αποδειχθεί από πουθενά. Και τώρα που η κρίση οξύνεται πάλι την νύφη την πληρώνουν αυτοί οι «φτωχοδιάβολοι» .
Στην πλάτη τους επενδύουν διάφορες φασιστικές ομάδες , οι οποίες μη έχοντας στον ήλιο μοίρα υποδαυλίζουν, επενδύουν και εξαργυρώνουν πολιτικά οφέλη με όχημα το φόβο και την αμάθεια , με την συνδρομή βέβαια των ΜΜΕ , για τους μετανάστες « που παίρνουν τις δουλειές των ελλήνων που κλέβουν και σκοτώνουν». Πρόσφατα τα γεγονότα στον Άγιο Παντελεήμονα . Μια χούφτα «αγανακτισμένοι πολίτες» καλούσαν την κυβέρνηση να διώξει τους ξένους . Βέβαια με την βοήθεια των φασιστοειδών η συγκέντρωση κατέληξε σε προγκρόμ κατά των μεταναστών. Και τώρα ο πόλεμος συνεχίζεται για την «Παιδική Χαρά»
Παιδική χαρά βέβαια είναι η πολιτική που ακολουθείται όλα αυτά τα χρόνια . Και μόλις ο ΛΑΟΣ πήρε πολλά περισσότερα ψηφαλάκια ,πατώντας σε υπαρκτά προβλήματα ανεργία,εγκληματικότητα, και στηριζόμενος πάντα στο φόβο των νοικοκυραίων όλοι τρέξανε να δούνε τι θα γίνει με τους μετανάστες που είναι τα θύματα όλης της πολιτικής που ακολουθείται όλα αυτά τα χρόνια.
Εκείνο που χρειάζεται άμεσα είναι η νομιμοποίητη όλων των μεταναστών που υπάρχουν στη χώρα μας .