24 Ιουνίου 2009

Πέθανε ο Δημήτρης Ασημακόπουλος


Χάνονται σιγά σιγά οι άνθρωποι

Πέθανε ο Δημήτρης Ασημακόπουλος.
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 16:30, στο νεκροταφείο Αμαρουσίου.
Καλό ταξίδι…


Αναδημοσίευση από Kastalia2009's blog
http://kastalia2009.wordpress.com/2009/06/24/%cf%87%ce%ac%ce%bd%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%83%ce%b9%ce%b3%ce%ac-%cf%83%ce%b9%ce%b3%ce%ac-%ce%bf%ce%b9-%ce%ac%ce%bd%ce%b8%cf%81%cf%89%cf%80%ce%bf%ce%b9/

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Απεβίωσε τη Δευτέρα 22/06/09 ο γνωστός συμπολίτης μας Δημήτρης Ασημακόπουλος. Χτυπημένος από ανίατη ασθένεια στάθηκε με θάρρος και αντιμετώπισε τις δυσκολίες μέχρι την τελευταία στιγμή. Υπήρξε ένας από τους συνεπέστερους ενεργούς πολίτες της πόλης μας.
Υπήρξε μαχητικός συνδικαλιστής στην Εθνική Τράπεζα. Ιδρυτικό μέλος πολλών συλλόγων και σωματείων μέσα από τα οποία δραστηριοποιήθηκε έντονα για πάνω από 20 χρόνια στα Προεδρεία τους, όπως το Αθλητικό σωματείο ΝΙΚΗ Αμαρουσίου και ο σύλλογος «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ». Αξιοσημείωτη ήταν η δράση του σε θέματα παιδείας, αθλητισμού και περιβάλλοντος, Υπήρξε επίσης πρόεδρος των συλλόγων γονέων του 11ου δημοτικού, 2ου γυμνασίου και 2ου λυκείου Αμαρουσίου. Διετέλεσε για πολλά χρόνια μέλος της διοίκησης του συλλόγου Ανατολικού Αμαρουσίου.
Είχε ευρύτατη κοινωνική δράση στην προσπάθειά του να υπηρετήσει τα ιδανικά του. Συνδύασε την κοινωνική του και πολιτική του παρουσία ως μέλος της πολιτικής κίνησης Αμαρουσίου του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ.
Ουδέποτε διανοήθηκε να εκμεταλλευτεί την πολιτική και κοινωνική του δράση για δικό του όφελος ή άλλων συγγενών και φίλων του.
Συγκρούστηκε με μεγάλα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα για την υπεράσπιση του Δάσους Συγγρού, των ελεύθερων χώρων και της κατασκευής του “THE MALL”.
Ιδρυτικό μέλος και στέλεχος της δημοτική κίνησης «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» κόσμησε τα ψηφοδέλτια της και πρώτευσε σε ψήφους, στον συνδυασμό, στις δημοτικές εκλογές του 2002 και 2006. Δημοσίευσε πολλά άρθρα στον τοπικό τύπο.
Οι Μαρουσιώτες θα θυμούνται τον Δημήτρη σαν έναν άνθρωπο μαχητικό αγωνιστικό συνεπή με τις ιδέες του που η σεμνότητά του δεν του επέτρεπε να μπαίνει σε προσωπικές αντεγκλήσεις.
Ένα παράδειγμα πολίτη που όλοι θα θυμόμαστε για πάντα.

από τη δημοτική κίνηση Αμαρουσίου ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ