3 Ιουνίου 2009

ΔΙΩΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ


ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΥ, ΠΡΩΗΝ Δ/ΝΤΡΙΑΣ ΤΟΥ 132ΟΥ ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Το Δ.Σ του συλλόγου Αθηνά καταγγέλλει απερίφραστα και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ποινική δίωξη της συναδέλφισσας Στέλλας Πρωτονοταρίου, διευθύντριας του 112ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών και πρώην διευθύντριας του 132ου Δημ. Σχολείου, για δράσεις του σχολείου που είχε συναποφασίσει με το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου.

Συγκεκριμένα, το θέμα για το οποίο διώκεται, με μάρτυρα κατηγορίας το νυν διευθυντή του σχολείου, κ. Γιουτλάκη, αφορά την παραχώρηση χώρου του σχολείου για τη διδασκαλία της μητρικής γλώσσας των αλλοδαπών μαθητών, το διάστημα 2005-2007. Για συνδρομή στο ίδιο «έγκλημα» διώκεται και η δασκάλα του αντίστοιχου προγράμματος.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην κατηγορία απομονώνονται μόνο τα αλβανικά και δεν αναφέρονται τα μαθήματα αραβικής γλώσσας, ούτε φυσικά τα μαθήματα ελληνικών στους μετανάστες γονείς, που γίνονταν παράλληλα σε διπλανές αίθουσες.

Φαίνεται πως ο σκοταδιστικός κατήφορος του Υπουργείου Παιδείας και της Διοίκησης δεν έχει όρια. Για δεύτερη συνεχή χρονιά γίνεται προσπάθεια εκφοβισμού και φρονηματισμού όλων των συναδέλφων με αστήρικτες συκοφαντικές κατηγορίες και σήμερα κλιμακώνεται με τη δίωξη της πρώην διευθύντριας του συγκεκριμένου σχολείου, ώστε να σπιλωθεί και να ακυρωθεί συνολικά η παιδαγωγική συλλογική τους δράση.

Ως εδώ!
Σ’ αυτή την εκρηκτική περίοδο που βρισκόμαστε, με τη διεθνή κρίση να εντείνεται, γίνεται σε όλους φανερό ότι η όξυνση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης, που εκδηλώνεται με την υποχρηματοδότηση και απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης και το «πάγωμα» των μισθών των εκπαιδευτικών, συνοδεύεται παράλληλα από έξαρση του πολιτικού διοικητικού αυταρχισμού, ώστε να κυριαρχήσει ο φόβος και να περιοριστούν στο ελάχιστο οι αντιστάσεις, οι παιδαγωγικές συλλογικές δράσεις, καθώς και κάθε ενδεχόμενο εξάπλωσής τους, μέσα κι έξω από τα σχολεία.
Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη επίθεση εντάσσεται στο παραπάνω πλαίσιο και είναι επίθεση ενάντια στη λειτουργία των συλλόγων διδασκόντων, ενάντια στην παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στα σχολεία, ενάντια στα αναφαίρετα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και των παιδιών και ως τέτοια θα την αντιμετωπίσουμε.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. η «Αθηνά»:

· Δηλώνει την έμπρακτη αλληλεγγύη του στη συναδέλφισσα Στέλλα Πρωτονοταρίου και καλεί όλη την εκπαιδευτική κοινότητα σε συντονισμένη άμεση αντίσταση και δράση και σε ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στη νέα αυτή αυταρχική και αναχρονιστική επίθεση.

· Θα στηρίξει, θα ενισχύσει και θα είναι δίπλα στους συναδέλφους του 132ου Δημ. Σχολείου με κάθε τρόπο και μέσο που αυτός θα αποφασίσει να επιλέξει εφεξής.

· Θα βρίσκεται συνεχώς απέναντι από τη Διοίκηση, τον αυταρχισμό και τις μεθοδεύσεις της, προασπίζοντας την παιδαγωγική ελευθερία και τη δημοκρατία στα σχολεία.
 
Η ακραία μεθόδευση δίωξης της συναδέλφισσας Στέλλας Πρωτονοταρίου, λόγω της αποφασιστικής συμμετοχής της και συμβολής της στις εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες που είχε συναποφασίσει με το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου, θα πέσει στο κενό!!
Το κύμα αυταρχισμού της Διοίκησης και του ΥΠΕΠΘ προς τους εκπαιδευτικούς και ιδιαίτερα προς αυτούς που κρατούν μαχητική αγωνιστική στάση και που συμμετέχουν ενεργά σε παιδαγωγικές δράσεις και πρωτοβουλίες στα σχολεία τους, το καταργούμε με τη συλλογική αντίσταση και δράση!

Ο σκοταδισμός δε θα περάσει!
 
Η δίκη θα γίνει στο Α΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (2ο κτίριο, πρώην Σχολής Ευελπίδων), την Τρίτη 16 Ιουνίου 2009, στις 9 π.μ.
ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!
 
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


Θεοδωρόπουλος Θοδωρής



Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 
Μπερμπατιώτη Δήμητρα