29 Μαΐου 2009

ο λύκος και τα κατσικάκια


Πέρασε η περιπέτεια της απεργίας, και προσπαθώντας να φτιάξω τις καταστάσεις των απεργών για το δήμαρχο, πέρασαν από τα χέρια μου τυχαία, μισθολογικές καταστάσεις παρελθόντων ετών.
Έχοντας ακόμα στο μυαλό μου τη χαλά-ρωση, τις γεύσεις ,αλλά και τη φιλολογία που αναπτύχθηκε για τα αρνιά στο δήμο το φετινό Πάσχα, έπεσε το μάτι μου στις μισθολογικές καταστάσεις παλιότερων Πάσχα.


Και εξηγούμαι για τους μη παροικούντες την Ιερουσαλήμ:
Για πάνω από μια δεκαετία οι εργαζόμενοι στο Δήμο Αμαρουσίου και στις δημοτικές επιχειρήσεις του, παίρναμε κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα από την τότε δημοτική αρχή ένα αρνί ή γαλοπούλα αντίστοιχα (παροχή σε είδος το λένε).
Όχι ότι αυτό τον απαλλάσσει από τις ευθύνες του για την σημερινή μας κατάσταση.
Τα χρόνια πέρασαν, οι μεγάλες δουλειές του ομίλου (Ολυμπιάδα, MALL, κλπ) τελείωσαν, εμείς μεγαλώσαμε, βάλαμε μερικά κιλά, ολίγη χοληστερίνη . Προσέχουμε περισσότερο τη διατροφή μας, αποκτήσαμε και οικολογική συνείδηση, γίναμε και φιλόζωοι.
Εντωμεταξύ νέος κόκορας (δήμαρχος), έσκασε μύτη στo κοτέτσι (δήμος).

Χαράς ευαγγέλια το φετινό Πάσχα (και όχι μόνο) για 1.300 αρνιά (περίπου).
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ.Π δείχνοντας για άλλη μια φορά το κοινωνικό του πρόσωπο και τις “οικολογικές και φιλοζωικές” ανησυχίες του, χάρισε τη ζωή σε 1.300 ανυπεράσπιστα μελλοθάνατα αρνάκια (αναμένεται και έπαινος από την W.V.F και λοιπές οργανώσεις).
Αντί να δώσει ένα αρνί σε κάθε εργαζόμενο, έκανε κάτι πιο “αποδοτικό” γι’ αυτόν.
Μόνο με 200 περίπου αρνιά (εξ ου και τα 1.300 που τους χάρισε τη ζωή) έκανε 2 φιέστες.

  • Την πρώτη στο κτήμα ΚΑΡΕΛΛΑ ανήμερα του Πάσχα για τους “μοναχικούς” δημότες, μη αποκλείοντας έτσι και επιτυχίες τύπου …. “χρυσό κουφέτο”.!
Άλλωστε όταν λέμε κοινωνική πολιτική, το εννοούμε !

  • Την δεύτερη ανήμερα της ονομαστικής του εορτής στο αμαξοστάσιο, με διεκπεραιωτή “το δικό του σωματείο” ( για να κάνουν και αυτοί κάτι), απευθυνόμενος στους εργαζόμενους, μιας και η 23/4 ήταν εργάσιμη.

Μαγκιά το αφεντικό !Με ένα σμπάρο, πολλά τρυγόνια!

1. Χάρισε τη ζωή σε 1.300 αρνάκια (φιλόζωος) !
2. Εξοικονόμησε τα χρήματα για το δήμο από τα 1.300 αρνάκια (λογιστής)!
3. Μας παπάριασε !
4. Μας χάλασε τη μεταπασχαλινή δίαιτα !

Δημοτικός υπάλληλος σε δίαιτα