16 Μαΐου 2009

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. 11/5/2009
Κοινοποίηση .1) Δήμαρχο Ν. Ιωνίας 2) Αντιδημάρχους 3) Προέδρους Νομ. Προσώπων
4) Δημοτικές Παρατάξεις 5) Τοπικό & Περιφερειακό Τύπο 6) Μαζικούς Φορείς Ν. Ιωνίας

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Ν. Ιωνίας στην 5η συνεδρίαση του στις 11/5/2009 και κατόπιν ανοικτών ενημερωτικών συγκεντρώσεων που προηγήθηκαν με το σύνολο σχεδόν των εργαζομένων για τα προβλήματα που εδώ και καιρό έχουμε θέσει στον Δήμαρχο, τους Προέδρους των Νομικών Προσώπων και συνολικά προς τη Δημοτική Αρχή, αλλά και νέα που εμφανίστηκαν το τελευταίο διάστημα, ομόφωνα παίρνουμε την απόφαση για την αγωνιστική επίλυση τους.

Συγκεκριμένα:
1) Απαιτούμε την άμεση επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που έχουν προκύψει στο ΚΕΒΡΕΦΟ και παρά τις παρεμβάσεις μας για μόνιμες προσλήψεις για την κάλυψη των αναγκών σε παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό, επιλέχθηκε από τη Διοίκηση ο δρόμος της πρόσληψης συμβασιούχων 2μηνων, 4μηνων, 8μηνων και μάλιστα αρκετές από αυτές έξω από τις νόμιμες διαδικασίες. Επιλέχθηκε ο δρόμος του αυταρχισμού και του «έτσι θέλω» σε μια σειρά ζητημάτων παρά τις αντιδράσεις μας και κυρίως με το ζήτημα των μετακινήσεων που προηγήθηκαν.
2) Διεκδικούμε την άμεση καταβολή των 176,00 € αναδρομικά έπειτα από την πρωτόδικη δικαίωση των αγωγών για τους εργαζόμενους ιδιωτικού δικαίου και την τελευταία τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου που δικαιώνει την διεκδίκηση. Ζητάμε την άμεση παραίτηση από το Εφετείο (διότι υπάρχει τελεσίδικο δεδικασμένο) και καταβολή όλων των χρημάτων στους δικαιούχους.
3) Ζητάμε την ακύρωση της απαράδεκτης απόφασης που πήρε η Δημαρχιακή Επιτροπή «κεκλεισμένων των θυρών» για την κατακύρωση της παροχής γάλακτος στην ΑΓΝΟ και καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει με βάση τις ανάγκες και τις προτάσεις των εργαζομένων που έχουν κατατεθεί.
4) Ζητάμε την άμεση προκήρυξη διαγωνισμού για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου (καθαριότητα, πράσινο, διοικητικό) και στα Νομικά Πρόσωπα (ΚΕΒΡΕΦΟ, Αθλητικός Οργανισμός, ΚΑΠΗ) με βάση τις οξυμένες ανάγκες που υπάρχουν και τις κενές οργανικές θέσεις.
5) Καταγγέλλουμε τη μεθόδευση για την παράνομη συνέχιση της εργασίας χωρίς συμβάσεις των γυμναστών στον Αθλητικό Οργανισμό αλλά και εργαζομένων στο ΚΕΒΡΕΦΟ.
6) Ζητάμε την άμεση προκήρυξη διαγωνισμού για την παροχή των Μέσων Ατομικής Προστασίας στους εργαζόμενους στην καθαριότητα καθώς και την υλοποίηση της υποχρέωσης της Δημοτικής Αρχής για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε όλο το προσωπικό.
7) Ζητάμε την επέκταση και απόδοση των Μέσων Ατομικής Προστασίας σε Δημοτική Αστυνομία, Δημοτική Συγκοινωνία, Τμήμα Πληροφορικής κ.λ.π. όπως έχει κατατεθεί στην πρόταση της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας.
8) Ζητάμε την άμεση αποστολή των φακέλων για τις κρίσεις των προϊσταμένων στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Όχι πλέον άλλη κωλυσιεργία.
9) Ζητάμε να καταγγελθεί η σύμβαση με την ΕΕΑΑ ΑΕ στην οποία παραχωρήθηκε η ανακύκλωση χωρίς μέχρι τώρα να έχουν αποδοθεί τα προβλεπόμενα χρήματα στο Δήμο.
10) Απαιτούμε να πάψει πλέον ο αυταρχισμός και η ασυδοσία που ασκείται από ορισμένους Αντιδημάρχους και Προέδρους Νομικών Προσώπων και να επιλυθούν όλα τα επιμέρους προβλήματα που έχουν προκύψει σε ορισμένες υπηρεσίες και Νομικά Πρόσωπα.
Τέλος απαιτούμε από τη Δημοτική Αρχή να καταδικάσει το μνημόνιο που υπόγραψε η ΚΕΔΚΕ με το Υπ. Απασχόλησης για την πρόσληψη 20.000 νέων ομήρων συμβασιούχων στους ΟΤΑ στο όνομα της καταπολέμησης της ανεργίας και να απαιτήσει μαζικές, μόνιμες προσλήψεις σε όλους τους Δήμους με τη χρηματοδότηση του κράτους.

Για την διεκδίκηση των παραπάνω αιτημάτων και την επίλυση των προβλημάτων που αναφέρονται, το Δ.Σ. του Σωματείου

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ

1) Την άμεση συνάντηση με το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή για να δοθούν λύσεις.

2) Την προκήρυξη 3ωρης προειδοποιητικής στάσης εργασίας 9.30 – 12.30 στις 20 Μαΐου 2009 για όλους τους εργαζόμενους και από τις 12.00 – 16.00 για τους εργαζόμενους στο ΚΕΒΡΕΦΟ.

3) Την ταυτόχρονη συγκέντρωση – παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο (Αγ. Γεωργίου 40) και παράλληλα ανοικτή συνέλευση για περαιτέρω αποφάσεις για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εάν δεν δοθούν λύσεις.

4) Την διεξοδική ενημέρωση των δημοτικών παρατάξεων για το σύνολο των προβλημάτων που έχουν προκύψει.

5) Την έκδοση δελτίου τύπου και ανακοινώσεων για την ενημέρωση των δημοτών της Νέας Ιωνίας.

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ 12-5-2009
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ν.ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Β. ΚΟΝΤΟΜΗΤΡΟΣ