23 Απριλίου 2009

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Η Δημοκρατική Συσπείρωση καταγγέλλει στον ελληνικό λαό τη σχεδιαζόμενη ένταση της καταστολής των λαϊκών αγώνων, όπως αυτή διαγράφεται καθαρά από τις πρόσφατες αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ αλλά και την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή για τη «Δημόσια Ασφάλεια».

Η ίδια η ειδική συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ για ζητήματα εσωτερικής ασφάλειας», αλλά και οι προτεραιότητες της κυβέρ-νησης, δείχνουν ότι η εγκληματικότητα αξιοποιείται, για άλλη μια φορά, ως πρόσχημα για να χτυπηθούν οι εναπομείνασες κατακτήσεις στο επίπεδο των δημοκρατικών ελευθεριών, μετά από τα συνεχή και διαχρονικά μέτρα αυταρχικής θωράκισης του συστήματος που έχουν πάρει τα δύο κόμματα που εναλλάσσονται στην εξουσία. Στόχος της κυβέρνησης και των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων της άρχουσας τάξης, είναι να πάρουν σκληρότερα μέτρα καταστολής των αγώνων που θα οξυνθούν, όσο οξύνεται η εκδήλωση της καπιταλι-στικής κρίσης.

Απόδειξη για τον πραγματικό στόχο των μέτρων είναι η ανάδειξη της αντιμετώπισης της αποκαλούμενης «εξτρεμι-στικής» δράσης σε υπ’αριθμόν ένα προτεραιότητα. Πρόκειται για σκόπιμη επιχείρηση ταύτισης των λαϊκών αγώνων με κάθε προβοκα-τόρικη, τυχοδιωκτική ή εγκληματική ενέργεια, για μεθοδευμένη και ύπουλη συκοφάντηση του λαϊκού κινήματος. Είναι απόλυτα ευθυ-γραμμισμένη με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, περί ανάγκης δίωξης του ριζοσπαστισμού και εξτρεμισμού, τις οποίες έχουν ψηφίσει όλα τα κόμματα που στηρίζουν την ΕΕ.

Οι πραγματικοί στόχοι αποκαλύπτονται ακόμη περισσότερο, αν συνδυαστούν με την εντεινόμενη και εξελισσόμενη επιχείρηση ποινικοποίησης της κομμουνιστικής ιδεολογίας από την ΕΕ και τον παραληρηματικό αντικομμουνισμό του τ. υπουργού του ΠΑΣΟΚ κ. Πάγκαλου.

Τα κυβερνητικά μέτρα διαπνέονται από το νεοταξίτικο ιμπεριαλιστικό δόγμα ταύτισης της εσωτερικής με την εξωτερική ασφάλεια, προωθούν την εφαρμογή προειλημμένων κυβερνητικών αποφάσεων ή προσαρμογών στη νομοθεσία και τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Συνολικά, πρόκειται για μέτρα χτυπήματος των συλλογικών, πολιτικών και ατομικών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού και των μεταναστών, σε συνδυασμό με τη δράση των ξένων μυστικών υπηρε-σιών στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση ετοιμάζει τα ακόλουθα:

1. Μέτρα αστυνόμευσης

· Ομάδες ταχείας επέμβασης (Ομάδες Δέλτα) στην Αθήνα.

· Ομάδες αστυνόμευσης με πολιτικά και επανίδρυση του δικτύου πληρο-φοριοδοτών.

· Πρόσληψη 6.000 επιπλέον αστυνομικών και συνοροφυλάκων, αγορά επιπλέον μοτοσικλετών και περιπολικών

· Αστυνομικοί σκύλοι.

· Αυτοκίνητα με μάνικες νερού για τη διάλυση διαδηλώσεων

· Ενδεχόμενη αλλαγή της νομοθεσίας για την οπλοχρησία από αστυνο-μικούς, δηλαδή αδιάκριτη χρήση όπλων από την αστυνομία.

· «Καταδρομικού» χαρακτήρα επιδρομές σε συγκεκριμένες περιοχές.

2. Μέτρα παρακολούθησης και χαφιεδισμού

· Αρση των όποιων νομικών εμποδίων (δηλαδή χωρίς ουσιαστική άδεια εισαγγελέα) έχουν απομείνει για την πλήρη λειτουργία των χαφιεδοκα-μερών. Εγκατάσταση και των υπολοίπων καμερών, ώστε να φτάσουν τον αριθμό των 1.100.

· Αρση του τηλεφωνικού απορρήτου α) για όλα τα κακουργήματα, συμπεριλαμβανομένου του «κακουργήματος της διευκόλυνσης της μη νόμιμης μετανάστευσης», όπου στον όρο διευκόλυνση μπορεί να συμπεριληφθούν οι δράσεις αλληλεγγύης απέναντι στους ανθρώπους χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα και β) με εισαγγελικά εντάλματα εξπρές, στο πνεύμα Οδηγίας ΕΕ που προβλέπει την καταγραφή όλων των επικοινωνιών και των αναζητήσεων στο Ιντερνετ.

· Κατ’ οίκον έρευνες με εισαγγελικά εντάλματα εξπρές

· Άρση της ανωνυμίας των καρτοκινητών

· Λήψη δειγμάτων DNA και δημιουργία αρχείων από όποιον απλώς συλλαμβάνεται, ανεξάρτητα από τη βαρύτητα του αδικήματος, από αν θα παραπεμφθεί σε δίκη ή αν θα καταδικαστεί, σε ευθυγράμμιση με την απόφαση του Προυμ ή Σένγκεν ΙΙΙ της ΕΕ.

· Ενδεχομένως ενεργοποίηση των μηχανισμών συμμετοχής του λαού στην αστυνόμευση και το χαφιεδισμό σε τοπικό επίπεδο (Τοπικά Συμβούλια Πρόληψης Παραβατικότητας, εθελοντής αστυνόμος, κοινοτικός αστυ-νόμος κλπ.), με βάση τη νομοθεσία των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και τις πιέσεις του να εφαρμοστεί αυτή η νομοθεσία.

3. Επιπλέον ποινικοποίηση συμπεριφορών

· «Κουκούλα», παρά το γεγονός ότι υπάρχει νομική ρύθμιση (άρθρ. 167 του Ποινικού Κώδικα) που θεωρεί επιβαρυντική περίπτωση και τιμωρεί με διπλάσια ποινή το δράστη με κρυμμένα ή αλλοιωμένα τα χαρακτη-ριστικά του.

· Επαναφορά του αυτεπάγγελτου της δίωξης της περιϋβρισης αρχής που είχε καταργηθεί το 1992.

4. Μέτρα σε βάρος των μεταναστών

· Ίδρυση Οργανισμού για την «εκκαθάριση» του κέντρου της Αθήνας, λες και οι μετανάστες και πρόσφυγες είναι σκουπίδια.

· Πρόσληψη μεταναστών στην ΕΛΑΣ σε ρόλο πληροφοριοδότη.

5. Πανεπιστημιακό άσυλο

· Αξιοποίηση όλων των μηχανισμών, από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά μέχρι τους κάθε είδους προβοκάτορες, για το χτύπημα του ασύλου, μέχρι την οριστική κατάργησή του.

Είναι επείγουσα ανάγκη το εργατικό - λαϊκό κίνημα, χωρίς καθυ-στέρηση, να εκφράσει τη ριζική, μαζική αντίθεσή του στα μέτρα.

Η Δημοκρατική Συσπείρωση θα πάρει πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα για το συντονισμό της οργάνωσης της πάλης του λαϊκού κινήματος ενάντια στα νέα, αντιδημοκρα-τικά, αντιλαϊκά μέτρα.

Αθήνα, 10 Απριλίου 2009

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

http://www.dimsi.gr/CMS/index.php?option=com_content&task=view&id=114