13 Μαρτίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: H αντιπολιτευση ζητά ακύρωση του Δημοτικού Συμβούλιου


Μαρούσι 12/3/2009

Προς: Περιφέρεια Αττικής

Θέμα : Ακύρωση  της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που διεξήχθη στις 24/2/2009

Κατά την  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 24 Φεβρουαρίου 2009 έλαβαν χώρα θλιβερά επεισόδια  που στιγματίζουν τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης και υπονομεύουν την δημοκρατία.

Μετά από την λεκτική αντιπαράθεση του Δημάρχου Αμαρουσίου με μέρος δημοτών που παρευρίσκοντο στην αίθουσα επενέβησαν κάποιοι «αυτόκλητοι προστάτες»  της διοικούσας πλειοψηφίας  και με σπρωξίματα, απειλές αλλά και χειροδικίες προσπάθησαν να «επιβάλουν την τάξη»!

Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, κάποιοι  άρχισαν να απαιτούν από δημοσιογράφους να μη φωτογραφίζουν, τους ζητούσαν δημοσιογραφικές ταυτότητες, ενώ έφθασαν στο σημείο ν’ αποσπάσουν βίαια τη φωτογραφική μηχανή από τα χέρια δημοσιογράφου.

Οι «δράστες» των επεισοδίων έφυγαν από την πίσω πόρτα της αίθουσας συνεδριάσεων, λίγο πριν φθάσει η αστυνομία. Υπεβλήθη δε μήνυση κατά συγκεκριμένων προσώπων για τα επεισόδια  από όσους δέχθηκαν επίθεση και οι οποίοι μηνύσαντες συνοδεύονταν και από  τον  επικεφαλής του  συνδυασμού «Κόντρα στον Καιρό», προκειμένου η υπόθεση να ακολουθήσει τη δικαστική οδό. Το όλο επεισόδιο, οδήγησε στη μαζική αποχώρηση των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης οι οποίοι κατήγγειλαν τα απαράδεκτα αυτά περιστατικά που αμαύρωσαν το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Αυτό που έχει σημασία είναι πως η διοίκηση και ο πρόεδρος αντί να διακόψουν την συνεδρίαση συνέχισαν απτόητοι την διαδικασία ώστε να «περάσουν»  χωρίς διάλογο  και με συνοπτικές διαδικασίες την πρόταση αναθεώρησης  των  χρήσεων  γης καθώς και ένα μη παραδεκτό μνημόνιο συνεργασίας με την ΚΕΔ (Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου) , ζητήματα με μείζονα σημασία για το Μαρούσι που αναμένεται να έχουν τρομερές αρνητικές συνέπειες για το αστικό περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των δημοτών.

Κατόπιν των ανωτέρω, ζητούμε να ακυρωθεί η εν λόγω συνεδρίαση και κατά συνέπεια να ακυρωθούν  όλες οι αποφάσεις που ελήφθησαν καθώς η διεξαγωγή της διαδικασίας έγινε κάτω από μη συμβατές με το δημοκρατικό σύστημα και τον Κώδικα περί Δήμων και Κοινοτήτων συνθήκες παραβιάζοντας κάθε αρχή που διέπει τον προαναφερθέντα Κώδικα και τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δ.Σ.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

  • Ραγκούσης Στάθης –Επικεφαλής Παράταξης
  • Γιαννακάκος Ηλίας –Επικεφαλής Παράταξης
  • Ρώτας Κώστας –Επικεφαλής Παράταξης
  • Μπρέγιαννης Αλέξανδρος
  • Γιαννακόπουλος Τάσος
  • Σαγρής Πάναγιώτης
  • Αλεξανδρής Πάνος –Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
  • Συκαμιώτης Γιώργος
  • Βλάχος Κώστας
  • Κάββαλος Νίκος