18 Μαρτίου 2009

απολογείται σήμερα...


Ο 2ος Δημόσιος Απολογισμός του δήμου Αμαρουσίου θα παρουσιαστεί σήμερα Τετάρτη 18/3 στο κλειστό Γυμναστήριο "Σπύρος Λούης".

Αυτό δεν αποτελεί είδηση  γιατί εδώ και μέρες είναι γνωστό και   έχει διαφημιστεί επαρκώς . Ξέρουμε από τον "1ο απολογισμό" ότι ο τίτλος δεν έχει καμία σχέση με το έργο.   Πρόκειται για μια δημαρχιακή φιέστα για "ένα ρόλο",  μακρυά  από τα προβλήματα του Μαρουσιού και τους μαζικούς φορείς των κατοίκων.

Ο δήμαρχος βέβαια φαίνεται ότι ρίχνει μεγάλο βάρος στην επιτυχία της φιέστας,  επιχειρώντας να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα της τελευταίας περιόδου,  που αποκορύφωμα είχε  την γνωστή επίθεση των τραμπούκων του, μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. 

 Όμως για άλλη μια φορά δεν κατάφερε να αποφύγει τους "άκομψους χειρισμούς" και τις επικοινωνιακές γκάφες.
  Έγγραφο της διοίκησης στις 12/3 "με την υποχρέωση ενυπόγραφης ενημέρωσης όλου του προσωπικού" , και την προφορική "ενημέρωση" ότι οι υπογραφές θα πάνε στο γραφείο του δημάρχου, "καλούνται" οι εργαζόμενοι του Δήμου να παραβρεθούν στην εκδήλωση, και να παρακολουθήσουν τον απολογισμό του κ. Πατούλη.
 Καλούνται να συμμετέχουν σε ρόλο κλακαδόρων στη φιέστα της διοίκησης, και τονίζεται στο έγγραφο ότι αυτό αποτελεί στοιχείο της αξιολόγησής τους, εν όψει των γνωστών εξελίξεων στο Δήμο.

Απροκάλυπτα και θεσμοθετημένα διακηρύσσεται για άλλη μια φορά η πολιτική ομηρία των εργαζόμενων,  συνδέεται ευθέως το μέλλον τους στη δουλειά με την στάση τους απέναντι στην διοίκηση. 
 Και όλα αυτά η νεοδημοκρατική διοίκηση Πατούλη τα κάνει καταδικάζοντας (υποτίθεται) τις πελατειακές  σχέσεις της προηγούμενης διοίκησης Τζανίκου, που δημιούργησαν το εργασιακό τερατούργημα του Δήμου Αμαρουσίου.

Όμως τα χρόνια περνάνε και η εμπειρία όλων μεγαλώνει.  Οι εργαζόμενοι θα τους γυρίσουν την πλάτη, ακόμα και αυτοί  που θα αναγκαστούν να πάνε στη  φιέστα ,έχοντας "κολλημένο το περίστροφο στο σβέρκο".

 Ο δικός τους απολογισμός είναι αύριο (19/3) , στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου τους στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.
 
Το έγγραφο από το : http://www.maroussi-guide.gr/v3/slideshow.php?gallery_id=3&article_level=50