30 Μαρτίου 2009

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ


Στην κατάμεστη αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο Μαρούσι, πραγματοποιήθηκε στις 19/3 η εκδήλωση του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου για το εργασιακό. Είχε προσκληθεί και μίλησε ο νομικός σύμβουλος του Σωματείου και τα μέλη της δια παραταξιακής επιτροπής που συγκροτήθηκε με απόφαση του δημ. συμβουλίου για να ασχοληθεί με τον τρόπο εφαρμογής του πρόσφατου νόμου. Από τις τοποθετήσεις των μελών της δια παραταξιακής επιτροπής φάνηκε ότι η δημιουργία της, τίποτα δεν έλυσε από το κύριο πρόβλημα των εργαζομένων, αντίθετα χρησιμοποιείται από τη διοίκηση για να κερδίσει χρόνο. Γι' αυτό και αρνήθηκαν πεισματικά την συμμετοχή σε αυτήν εκπροσώπων των σωματείων των εργαζομένων.

Στη γενική συνέλευση του σωματείου που ακολούθησε, πλούσια, ζωντανή και δημιουργική ήταν η συζήτηση, καθώς συμμετείχαν σε αυτήν πολλοί από τους παρόντες εργαζόμενους. Κατατέθηκαν προτάσεις και σκέψεις για τη συνέχεια , και την διοργάνωση  αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Από αρκετές ομιλίες καταγγέλθηκε η πρόσφατη προσπάθεια της διοίκησης να κουβαληθούν οι εργαζόμενοι στο κλειστό γήπεδο ΣΠΎΡΟΣ ΛΟΎΗΣ που πραγματοποιήθηκε η ετήσια κομματική φιέστα της διοίκησης Πατούλη ( Δημόσιος απολογισμός), και "κλήθηκαν" οι εργαζόμενοι να υπογράψουν ότι "έλαβαν γνώση". Ενώ στην ίδια την φιέστα οι προ ιστάμενοι είχαν ακροβολιστεί στο χώρο για να πάρουν παρουσίες. Αντίθετα πέσαν αγωνιώδη τηλέφωνα σε εργαζόμενους για να μην πάνε στη Γενική Συνέλευση του σωματείου τους.

Μικρή ένταση προκλήθηκε, όταν προς το τέλος της Συνέλευσης εμφανίστηκε στην αίθουσα φωτογράφος του Γραφείου Τύπου του Δήμου, ψάχνοντας να φωτογραφίσει - όπως δήλωσε- κάποιον αντιδήμαρχο σε παρακείμενη εκδήλωση.
Τέλος, όπως γίνεται συνήθως μετά το τέλος της συνέλευσης η συζήτηση συνεχίστηκε με το ίδιο ενδιαφέρον και την ίδια ζωντάνια για αρκετή ώρα στα "πηγαδάκια" στο φουαγιέ του δημαρχείου και στο προαύλιο.