11 Μαρτίου 2009

Ο "μεγάλος αδελφός" στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου
















Κάμερες παρακολούθησης ακόμα και μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού Συμβουλίου, έχουν εγκατασταθεί στο δημαρχείο Αμαρουσίου.

 Την αποκάλυψη έκανε σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο,  ο δημ.σύμβουλος κ.Συκαμιώτης, ζητώντας την απομάκρυνσή τους, για να εισπράξει την "πολιτική απάντηση" από το δήμαρχο: 

"Πλάκα κάνετε κ.Συκαμιώτη; Εδώ ακόμα και η ΤΕΔΚΝΑ, στις δικές της συνεδριάσεις καταγράφει εικόνα και ήχο και διαμαρτύρεστε".

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι κάμερες υπάρχουν παντού στο δημαρχείο - και όχι μόνο - . Αποτελούν τη δημοτική προίκα από την "ασφάλεια των ολυμπιακών αγώνων" ,και τη συμβολή του δήμου στο "διεθνή πόλεμο κατά της τρομοκρατίας", και μέχρι τώρα τουλάχιστον ήταν αποδεκτές από όλες τις πολιτικές παρατάξεις του δημοτικού συμβούλιου.

 Όμως τι  χρησιμότητα μπορούν να έχουν  μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, πέρα από την μαγνητοφώνηση πιθανόν για τα πρακτικά.  Η εικόνα όμως , τι άλλο μπορεί να χρειάζεται εκτός από την καταγραφή και το φακέλωμα πολιτών,Συλλόγων, εργαζόμενων  και διαμαρτυρόμενων.

Εκτός αν μελετάει τις κασέτες ο δήμαρχος μετά από κάθε δημοτικό συμβούλιο, για να βλέπει "πως γράφει στην κάμερα" και να βελτιώνεται !

Και μιά σημαντική λεπτομέρεια. 

Η διοίκηση έχει  την κασέτα με τα επεισόδια των τραμπούκων της στο δημοτικό συμβούλιο!

Εμείς είμαστε αντίθετοι  στο να  ζητήθεί να χρησιμοποιηθούν  οι κασέτες στις μηνύσεις που έχουν κατατεθεί , παρ'ότι δείχνουν  (εκτός ...τεχνικού προβλήματος...) τους τραμπούκους εν δράσει.

Είμαστε αντίθετοι γιατί θα νομιμοποιήσουμε και σε τοπικό επίπεδο την καταγραφη και το φακέλωμα, που γίνεται ήδη στις κινητοποιήσεις.

Αντίθετα, ζητάμε και με αυτή την ευκαιρία:
  • Tην αποκαθήλωση των καμερών παρακολούθησης από δημόσιους χώρους,δρόμους, πλατείες   κλπ  που χρησιμοποιούνται για την  καταγραφή και το φακέλωμα των κινητοποιήσεων.
  • Την αποκαθήλωση των καμερών απο το δημαρχείο, που αντικειμενικά παρακολουθούν τους εργαζόμενους, και φυσικά την αποκαθήλωση των καμερών απο το δημοτικό συμβούλιο.