16 Ιανουαρίου 2009

JUMBO: Απολύθηκε ο επαναπροσληφθείς


Ο συν/φος Νικολόπουλος Νίκος όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα κράτησε στάση ζωής τέτοια που αρμόζει σε πρωτοπόρο αγωνιστή της εργατικής τάξης που παλεύει καθημερινά στο χώρο εργασίας για τα δικαιώματα του και της τάξης του. Αντιστάθηκε και στην εξαγορά και στις απειλές της εργοδοσίας με αποτέλεσμα η εργοδοσία βλέποντας ότι οι προσπάθειες της έπεσαν στο κενό, να τον απολύσει εκ νέου τη Δευτέρα 12 Γενάρη 2009.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ JUMBO
ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ


Στην εκ νέου προκλητική, για δεύτερη φορά απόλυση του εργαζόμενου Νικολόπουλου Νίκου, μέσα σε ένα μήνα, προχώρησε τη Δευτέρα 12 Γενάρη 2009, η εργοδοσία του πολυκαταστήματος JUMBO, γιατί ο εργαζόμενος Νικολόπουλος Νίκος συνέχισε να δίνει καθημερινά τη μάχη μέσα στο χώρο δουλειάς για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του και των συναδέλφων του.
Ο Νίκος Νικολόπουλος είχε απολυθεί το Δεκέμβρη του 2008, γιατί τόλμησε να πάρει μέρος στην 24ωρη πανελλαδική, πανεργατική απεργία στις 10 του Δεκέμβρη.
Μετά την άμεση και καθοριστική παρέμβαση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και των δυνάμεων του ΠΑΜΕ η εργοδοσία είχε αναγκαστεί να ακυρώσει την απόλυση

Στο χρονικό διάστημα από την ακύρωση της απόλυσης του συν/φου μέχρι και την απόλυση του ξανά τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009 η εταιρεία JUMBO χρησιμοποίησε όλους τους τρόπους και όλα τα μέσα τρομοκρατίας έμμεσης και άμεσης για να εξαναγκάσει το συνάδελφο σε παραίτηση.
Εξαγορά, απειλές, καθημερινά ¨καψόνια¨ μέχρι να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα που για την εργοδοσία ήταν η οικειοθελής αποχώρηση του με υψηλό ποσό ως δωροδοκία.
Συνάδελφοι εργαζόμενοι στα JUMBO
Εργαζόμενοι καταναλωτές
Ο συν/φος Νικολόπουλος Νίκος όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα κράτησε στάση ζωής τέτοια που αρμόζει σε πρωτοπόρο αγωνιστή της εργατικής τάξης που παλεύει καθημερινά στο χώρο εργασίας για τα δικαιώματα του και της τάξης του.
Αντιστάθηκε και στην εξαγορά και στις απειλές της εργοδοσίας με αποτέλεσμα η εργοδοσία βλέποντας ότι οι προσπάθειες της έπεσαν στο κενό, να τον απολύσει εκ νέου τη Δευτέρα 12 Γενάρη 2009.
Συνάδελφοι εργαζόμενοι στα JUMBO
Εργαζόμενοι καταναλωτές
Η εργοδοσία θέλει ¨σιγή¨ νεκροταφείου δεν ανέχεται από τους εργαζόμενους ούτε διαμαρτυρίες ούτε διεκδικήσεις. Από τους εργαζόμενους θέλει μόνο υποταγή.
Η μοναδική δράση που υπολογίζουν οι εργοδότες είναι η συλλογική δράση και η συσπείρωση των εργαζομένων στο σωματείο τους, η δημιουργία σωματειακών επιτροπών και επιτροπών αγώνα μέσα στους χώρους εργασίας, με αιτήματα και πλαίσιο δράσης τέτοιο που να σπάει την τρομοκρατία στο χώρο εργασίας και να δημιουργεί προϋποθέσεις για το αυτονόητο, δηλαδή την κατάργηση της εκμετάλλευσης από άνθρωπο σε άνθρωπο, την κατοχή του πλούτου από αυτούς που τον παράγουν, δηλαδή τους εργαζόμενους.
Εργαζόμενε καταναλωτή
Ζητάμε τη συμπαράσταση σου να ακυρωθεί η απόλυση του συναδέλφου από τα JUMBO, να σπάσουμε την τρομοκρατία στους χώρους εργασίας.
ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΥΠΟΘΕΣΗ
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ