6 Ιανουαρίου 2009

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ


Αθήνα 5/1/2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει και καταδικάζει το νέο έγκλημα του Ισραήλ που συντελείται σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού με τους συνεχιζόμενους Ισραηλινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς και με τη χερσαία επέμβαση που έχουν ως αποτέλεσμα εκατόμβες νεκρών ανάμεσα τους μανάδες και μικρά παιδιά.
Βαρύτατες ευθύνες για αυτή τη νέα δολοφονική ενέργεια του Ισραήλ έχουν οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ όπως και της Ε.Ε. που στηρίζουν ενθαρρύνουν και υποθάλπουν την Ισραηλινή επιθετικότητα, όπως και η κυβέρνηση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ που εξισώνουν τους θύτες με το θύμα και είναι προκλητικοί απέναντι σε ένα λαό που σφαγιάζεται.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στου κλάδου μας να καταγγείλουν το νέο έγκλημα του Ισραηλινού κράτους, να καταδικάσουν την ιμπεριαλιστική πολιτική που στηρίζει την πλουτοκρατία και τα κέρδη της, που χτυπάει εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, που ιδιωτικοποιεί την υγεία και τη παιδεία, που κάνει τη ζωή της εργατικής τάξης κόλαση, την ίδια ιμπεριαλιστική πολιτική που σφαγιάζει τους λαούς.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου στη στάση εργασίας την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009 από τις 12.00π.μ. έως 16.00μ.μ., όπως επίσης και στη συναυλία αλληλεγγύης που διοργανώνει το ΠΑΜΕ την ίδια μέρα την Τετάρτη στις 6.00μ.μ. στην
Πλ. Εθν. Αντίστασης ( πρώην Κοτζιά).
Όλοι μαζί να απαιτήσουμε :
• Να σταματήσουν άμεσα οι ισραηλινές επιθέσεις ενάντια στους παλαιστίνιους και να καταδικάσει η διεθνής κοινότητα το Ισραήλ.
• Να αποσυρθούν άμεσα τα ισραηλινά στρατεύματα κατοχής και οι Ισραηλινοί έποικοι από τα Παλαιστινιακά εδάφη.
• Παλαιστίνη ελεύθερη ανεξάρτητη με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ.

ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ   ΣΤΑΣΗ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ  
ΤΗΝ  ΤΕΤΑΡΤΗ 7   ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 
ΑΠΟ  ΤΙΣ  12.00 π.μ  ΕΩΣ 4.00 μ.μ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ