27 Ιανουαρίου 2009

Ξαναστήθηκε παράνομη κεραία στην Κηφισιά

φωτο: http://keraies.wordpress.com/

Δεν πέρασε πολύς καιρός από την αποξήλωση μιάς μεγάλης κεραίας στην πλατεία της Κηφισιάς, και οι εταιρείες χτύπησαν πάλι. 

Αυτή τη φορά στην οδό Χ. Τρικούπη 169 στη Ν. Κηφισιά.
Την συγκεκριμένη κεραία οι κάτοικοι είχαν καταφέρει, ύστερα από μια δεκαετία ενεργειών και διαμαρτυριών να την ξηλώσουν επιτέλους.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου της Κηφισιάς λίγο πριν τα Χριστούγεννα, σε μια μεγάλη νεροποντή, συνεργεία ξαναέστησαν την κεραία, λίγο διαφορετικά αυτή τη φορά.
Δε θα μπορούσαν να το κάνουν τόσο γρήγορα αν τα συνεργεία της κινητής τηλεφωνίας δεν είχαν αφήσει παράνομα τα μηχανήματα της κεραίας, συσσωρευτές κ.ά. Ενώ ξήλωσαν για τα μάτια κυριολεκτικά του κόσμου μόνο την κεραία, δηλ. την κορφή του παγόβουνου.
Μάλιστα, η δικαστική εντολή, ενώ ήταν ξεκάθαρη, για πλήρη αποξήλωση κεραίας και μηχανημάτων και ενώ ο Δήμος στο έγγραφο που είχε κοινοποιήσει στην εταιρεία και στον ιδιοκτήτη, ήταν ξεκάθαρος, κάποιοι φαίνεται ότι έκαναν τα στραβά μάτια.

Οχι μόνο αυτό , αλλά ερευνάται και η ταχεία παρέμβαση ενός αντιδημάρχου του δήμου Κηφισιάς, , ο οποίος φέρεται να έκανε ανάκληση στα συνεργεία κατεδάφισης του Δήμου αλλά και στα αστυνομικά όργανα. Έτσι, ενώ θα έπρεπε τυπικά να γίνει αυτοψία στο κτίριο ότι έχουν απομακρυνθεί όλα τα μηχανήματα με τις κεραίες, σύμφωνα με τις εντολές, αυτό δεν έγινε, με αποτέλεσμα σαν μανιτάρι να ξαναφυτρώσει η κεραία «ραντίζοντας» ακτινοβολία για άλλη μια φορά τους κατοίκους.

Οι κάτοικοι δικαιολογημένα είναι αγανακτισμένοι , και πολύ λογικά τα έχουν βάλει
με το Δήμο που υποτίθεται ότι στρέφεται κατά των εταιρειών για το ξήλωμα των
κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Ετσι συνεχίζεται ο κλεφτοπόλεμος με τις κεραίες. Μία πέφτει, δύο σηκώνονται.
Ακόμα και σε περιοχές σαν την Κηφισιά, που τα διαμερίσματα είναι ακριβά.

Αλλά τα λεφτά από τις κεραίες είναι πολλά !