15 Ιανουαρίου 2009

Όχι άλλα εμπορικά στο Μαρούσι!


Η κατάσταση στο Μαρούσι με την ανέγερση των υπερτοπικών μεγαθήριων τύπου Mall είναι γνωστή. Ιδιαίτερα στους κατοίκους των γειτονικών μ'αυτά περιοχές (Νερατζιώτισα,Κηφισίας κλπ). Πρόσφατα στο δημοτικό συμβούλιο ήρθε το θέμα της αλλαγής των χρήσεων γής που όπως γίνεται εύκολα κατανοητό , θα αποτελειώσει την κατάσταση.
Ηδη χτίζονται άλλα 2 μεγάλα κτίρια στο κέντρο του Μαρουσιού (HONDOS, & 1 SM).

Εντοπίσαμε στο Facebook ένα group από Μαρουσιώτες που αριθμεί ήδη μερικές δεκάδες μέλη και συζητούν τρόπους διαμαρτυρίας και αντίδρασης.

Το αναδημοσιεύουμε για όποιον ενδιαφέρεται, και παρακολουθούμε με μεγάλο ενδιαφέρον.

http://www.facebook.com/group.php?gid=53259891039
Πόσα μεγάλα εμπορικά κέντρα έχει η Αθήνα;Έχει το Attica στο κέντρο, όπως και το ολοκαίνουριο Athens Heart της Pasal Developments. Έχει και το Village Park στου Ρέντη.
Και όλα τα υπόλοιπα, είναι μαζεμένα στο Μαρούσι, και δη στη μικρή περιοχή της Νερατζιώτισσας και του Παραδείσου...Εδώ είναι φυτεμένο το Athens Mall (της Lamda Developments και της HSBC) και το Avenue (της Sanyo Carrefour), εδώ προστέθηκε το νέο Golden Hall (της Lamda Developments), το οποίο δεν παρέλειψε να συμπεριλάβει ένα μικρό Attica Gold στις εγκαταστάσεις του...

Αν αναλογιστεί κανείς και το γεγονός, ότι η μικρή αυτή περιοχή φιλοξενεί και την ΑΣΠΑΙΤΕ, το ΟΑΚΑ, το νέο Jumbo Νερατζιώτισσας καθώς και αυτό του Αμαρουσίου (επί της Κηφισίας δίπλα στο Carrefour), το ίδιο το Carrefour, τη Mediamarkt, τη Helexpo, τα σινεμά Odeon Kosmopolis (πέραν των Village μέσα στο Athens Mall), το μέγαρο του ΟΤΕ και άλλα κεντρικά εταιρειών, τα Υπουργεία "Υγείας και Πρόνοιας" και "Παιδείας και Θρησκευμάτων", καθώς και πως οι περισσότερες αντιπροσωπείες αυτοκινήτων έχουν μια έκθεση στην περιοχή, μπορεί εύκολα να καταλάβει το αυτονόητο:ΠΗΞΑΜΕ!!! Ρε παιδιά, πήξαμε!! Χτίστε και τίποτα πουθενά αλλού...!!Κατά μέσο όρο η περιοχή κατακλύζεται κάθε μέρα από πέντε έως έξι χιλιάδες αυτοκίνητα τα οποία προφανώς δεν έχουν πού να παρκάρουν, μια κι ο συνολικός χώρος στάθμευσης των εμπορικών κέντρων είναι ελαφρώς πάνω από τις δύο χιλιάδες θέσεις, ενώ αν τυχόν έχει κάποιο derby στο ΟΑΚΑ και μια έκθεση στη Helexpo... απλώς, τη βάψαμε!

Και η ανέγερση εμπορικών χωρίς προϋποθέσεις και την απαιτούμενη υποδομή συνεχίζεται... Να δούμε, πού θα πάει το κακό... Βρήκανε χώρο και χτίζουνε!Κάποτε η περιοχή φιλοξενούσε ένα εργοστάσιο της Ήβη, καθώς και το τσιμεντάδικο που όποιος έχει βολτάρει στο σταθμό της Νερατζιώτισσας έχει δει να στέκει ακόμη όρθιο, κι όμως... για μένα ήταν πολύ πιο ωραίος τόπος να ζεις, από τη σημερινή κατάσταση με τα χιλιάδες καταστήματα, τις δεκάδες χιλιάδες αυτοκίνητα, και το τουλάχιστον ένα εκατομμύριο κόσμου να περνά καθημερινά απ΄τη μικρή αυτή περιοχή ...