19 Δεκεμβρίου 2008

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: Νίκη των εργαζόμενων στον α γύρο, ο αγώνας συνεχίζεται



ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΕΓΙΝΕ

Ψηφίστηκε το σχετικό Νομοσχέδιο που «δίνει» τέλος στην ομηρία των Συμβασιούχων του Οργανισμού Εργασίας. Δικαίωση για τους αγώνες και τις προσπάθειες του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου

Τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008 ψηφίστηκε στη Βουλή το Νομοσχέδιο «Αναδιοργάνωσης της δημοτικής αστυνομίας και ρυθμίσεις λοιπών θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών» στο οποίο «πέρασαν» και οι δύο διατάξεις που ήταν σχετικές με την εξασφάλιση των εργαζομένων του Οργανισμού Εργασίας του Δήμου Αμαρουσίου.

Υπενθυμίζουμε ότι η πρώτη τροπολογία προτάθηκε από τη Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου και η δεύτερη, ως συμπληρωματική, από το Σωματείο μας . Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση της προτεινόμενης τροπολογίας μας «διασφαλίζεται η κατά προτεραιότητα δυνατότητα μεταφοράς και του προσωπικού αυτού στους οικείους Ο.Τ.Α ή τα νομικά του πρόσωπα προς κάλυψη οργανικών και λειτουργικών του αναγκών και μόνο επικουρικώς η μεταφορά σε άλλα νομικά πρόσωπα του δημοσίου τομέα. Κατά τον τρόπο αυτό διασφαλίζονται πληρέστερα τόσο τα δικαιώματα των εργαζομένων και η συνέχεια της απασχόλησης τους, όσο και η δυνατότητα του οικείου Ο.Τ.Α, να καλύψει τις λειτουργικές τους ανάγκες με ήδη εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο εν τούτοις κατά κανόνα ήδη απασχολεί - ενώ ταυτόχρονα αποφεύγεται αναίτια επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, αφού η σχετική δαπάνη θα καλυφτεί - κατά ακριβολογία θα συνεχίσει να καλύπτεται - από τους οικείους Ο.Τ.Α.».

Το αποτέλεσμα αυτών των αίσιων εξελίξεων είναι η κατ' ουσία «εξίσωση» των συμβασιούχων εργαζομένων του Οργανισμού Εργασίας με τους συναδέλφους των Δημοτικών Επιχειρήσεων, και την δυνατότητα που μας δίνεται να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την παροχή των Δημοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες του Δήμου μας (δημοτική συγκοινωνία , παιδικοί σταθμοί ,κολυμβητήριο κ.τ.λ.).

Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που δικαιώνει όλους όσους προσπάθησαν και εργάστηκαν σκληρά . Είναι το πρώτο μεγάλο βήμα προς την επίλυση του δύσκολου εργασιακού ζητήματος των συμβασιούχων του Δήμου μας.

Το Δ.Σ του Σωματείου μας εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς όλες τις κατευθύνσεις:

- τους εργαζόμενους για τη συμμετοχή τους και την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν, αποδεικνύοντας έτσι, ότι όλοι μαζί μπορούμε να συνεχίσουμε με επιτυχία.

- τους Δικηγόρους μας τον κ. Μητρόπουλο Α. και τον κ. Αντωνακόπουλο Γ. για το ενδιαφέρον τους, την άψογη και επίμονη δουλειά τους,

προσωπικά, τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη για την κοινωνική ευαισθησία και τη πολιτική βούληση που επέδειξε, ξεπερνώντας εντάσεις και αντιθέσεις που είχαν προκύψει τον τελευταίο καιρό ανάμεσα μας. Θέλουμε να πιστεύουμε πως αυτή η εξέλιξη θα αποτελέσει, μια εξαιρετική αρχή για μια γόνιμη και ουσιαστική συνεργασία Σωματείου και Διοίκησης για τα πολύ δύσκολα εργασιακά θέματα που πρέπει πολύ σύντομα να επιλυθούν.

τους Δημοτικούς Συμβούλους της πόλης μας κ.κ. Στάθη Ραγκούση και Τάσο Γιαννακόπουλο όπως επίσης και τον κ. Λευ. Μαγιάκη εκπρόσωπο ΤΟΥ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ γιατί μας συμπαραστάθηκαν ενεργά με την παρουσία τους και τις άμεσες ενέργειες τους στην προώθηση της τροπολογίας του Σωματείου μας στη Βουλή.

τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους, Μπρέγιαννη Αλ, ,Σαγρής Π. , Ρώτα Κ. , καθώς και τον κ. Ζιώγα Μπ, εκπρόσωπο του Δημοτικού Συνδυασμού Δημοτική Ενότητα, για την έμπρακτη συμπαράστασή τους και την απόλυτα θετική τους στάση όλο αυτό τον καιρό, στις διεκδικήσεις μας.

την βουλευτή του ΚΚΕ κα Λίλα Καφαντάρη και την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Λίτσα Αμανατίδου για τη δυναμική τους συμπαράσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο .

Κοινός στόχος όλων μας είναι το καλό αυτής της πόλης. Το πρόσωπο των υπηρεσιών του Δήμου είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι. Και ο εργαζόμενος που αισθάνεται ασφαλής ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ. Αυτό δεν θα πρέπει να το ξεχνά κανείς.

Οι δίκαιες διεκδικήσεις μας, συνεχίζονται και ελπίζουμε να βρίσκουμε πάντα εκείνο το «κοινό σημείο» για συζήτηση, ανταλλαγής απόψεων και συνεργασίας όλων μας.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ