26 Νοεμβρίου 2008

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΟΜΗΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή για το θέμα των εργαζομένων στον Οργανισμό Εργασίας του Δήμου, αποδείχτηκε τελικά πολύ κάτω από τις προσδοκίες τους, για τη διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, αφού:

* Δεν εξασφαλίζει την παραμονή των εργαζομένων στον Δήμο,
* Δεν εξασφαλίζει κατά πόσο θα προσληφθούν στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα όσοι
εργαζόμενοι απομακρυνθούν από τον Οργανισμό του Δήμου και τέλος
* Δεν προβλέπει τίποτα για τους προσληφθέντες στον Οργανισμό μετά τις 31/12/2005.

Η δέσμευση του κ. Δημάρχου και της παράταξής του, πως κανένας εργαζόμενος στο Δήμο δεν θα απολυθεί, εγκαταλείπεται με το επιχείρημα ότι η Βουλή νομοθετεί και όχι ο Δήμος. Για μια ακόμη φορά ο Δήμαρχος εμφανίζεται απόλυτα συνεπής στην πολιτική του. Αποφεύγει συστηματικά την αντιπαράθεση με όλες τις Κυβερνητικές επιλογές, αντί να προασπίζει τα συμφέροντα της πόλης και των κατοίκων της. Η μεθόδευση του είναι μάλιστα ξεκάθαρη μετά την απόρριψη της πρότασης, να ληφθεί ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που να απαιτεί από την Κυβέρνηση, την εξομοίωση του Οργανισμού Εργασίας με Δημοτική Επιχείρηση.

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις περίπου 600 νέες προσλήψεις που έχει κάνει η Δημοτική Αρχή, την ίδρυση φίλα προσκείμενου προς αυτήν εργατικού σωματείου, αλλά και τις επικείμενες Ευρωεκλογές μαζί με πιθανές Εθνικές εκλογές στους αμέσως επόμενους μήνες, δημιουργούν σε όλους εύλογες υποψίες. Μήπως σκοπεύουν άραγε να απαλλαγούν από τους «ενοχλητικούς» εργαζόμενους, τακτοποιώντας παράλληλα την κομματική πελατεία της κυβερνώσας παράταξης; Οι «όρκοι» και οι δεσμεύσεις του «συνδικαλιστή» Δημάρχου για αξιοκρατία δεν πείθουν πλέον κανέναν.

Η Δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ των εργαζομένων, είναι αντίθετη στη συνέχιση της ομηρίας τους και έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυση του προβλήματος.
Από την πλευρά τους όλοι οι εργαζόμενοι ενωμένοι, πρέπει να απαιτήσουν, με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, με ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας και με παρέμβαση στα κοινοβουλευτικά κόμματα, την τροποποίηση της τροπολογίας, ώστε να διασφαλιστούν τα εργασιακά τους δικαιώματα και η οικονομική τους επιβίωση σε συνθήκες κρίσης.

Ο κ. Δήμαρχος αντί να επιζητεί χειροκροτήματα για τις επιτυχίες του, ας τιμήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και να μην απομακρύνει κανένα εργαζόμενο από τον Δήμο. Σε αντίθετη περίπτωση θα παραμένει έκθετος για αναλγησία, αναξιοπιστία και εξαπάτηση των εργαζομένων του Οργανισμού Εργασίας.

ΜΑΡΟΥΣΙ 25.11.2008