22 Νοεμβρίου 2008

ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ: Στάση Εργασίας ενάντια στις απολύσεις και την κοροιδία

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου Αμαρουσίου, προκηρύχθηκε 4ωρη στάση εργασίας την Τρίτη 18 Νοέμβρη απο το Σωματείο Εργαζομένων.
Ο κόσμος είναι σε αναταραχή εδώ και καιρό, πολιορκεί το δημοτικό συμβούλιο απαιτώντας απο τη διοίκηση ΠΑΤΟΥΛΗ να πάρει Απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο να περάσει το προσωπικό στο Δήμο και να δοθεί τέλος στην ομηρία του.
Αντίθετα ο κυβερνητικός δήμαρχος αποφεύγει οποιαδήποτε δέσμευση, επιδιώκοντας - υποτίθεται- να δώσει λύση χρησιμοποιόντας "τα πολιτικά του μέσα" στην κυβέρνηση.
Γι' αυτό και μέχρι τώρα, ύστερα από 5 τουλάχιστον συνεδριάσεις που έχει κάνει το δημοτικό συμβούλιο, αρνείται πεισματικά να ψηφιστεί απόφαση.
Παρ'όλη την τρομοκρατία και τις πιέσεις που ασκήθηκαν από τον εργοδοτικό μηχανισμό του Δημάρχου (τηλέφωνα πρωί, απόγευμα απο επόπτες και προιστάμενους) υπήρξε μεγάλη συμμετοχή (πάνω από 300).
Οποιος γνωρίζει την κατάσταση στο Δήμο Αμαρουσίου, καταλαβαίνει το μέγεθος της επιτυχίας της κινητοποίησης, που ξεπέρασε κατά πολύ ακόμα και τη συμμετοχή στις πανελλαδικές απεργίες.
Να σημειωθεί ότι ο εργοδοτικός μηχανισμός που κληρονόμησε και διατήρησε ο δήμαρχος από τον προκάτοχό του Π.Τζανίκο,έχει πετύχει εδώ και δεκαετίες όχι μόνο την τρομοκράτηση, αλλά και την πολυδιάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων.
Τελευταία προσωπική "επιτυχία" του τωρινού δημάρχου είναι και η απ'ευθείας ίδρυση νέου σωματείου, αφού αυτά που υπάρχουν (3) δεν μπορεί πλέον να τα ελέγξει.
Γι'αυτό ξεπέρασε και τον Τζανίκο, μη κρατώντας τα προσχήματα, ιδρύοντας σωματείο με ... "απ'ευθείας ανάθεση".

Η στάση εργασίας αλλά και η μαζική πολιορκία των τελευταίων δημοτικών συμβουλίων (πάνω από 250 άτομα) δείχνουν ότι ο κ.Πατούλης δεν θα καθαρίσει εύκολα με "τηλεοπτικό διάγγελμα" όπως φαντάζεται.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ,ΔΕΝ ΚΟΛΩΝΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ.
θα είμαστε και στο δημοτικό συμβούλιο ,και στις γειτονιές, και στις πλατείες.
Θα ενημερώσουμε όλο τον κόσμο.
Τα επικοινωνιακά τεχνάσματα του δημάρχου και των ακριβοπληρωμένων συμβούλων του δεν θα φέρουν αποτέλεσμα.

Τα περιθώρια στένεψαν.

ένας εργαζόμενος