7 Νοεμβρίου 2008

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΤΑΚΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ - ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
Λόντου 6 Εξάρχεια,
τηλέφωνο: 210-3820537, e-mail: sylyp_vivliou@yahoo.gr


Πραγματοποιήθηκε χτες, Τρίτη 4/11, διαμαρτυρία έξω από το βιβλιοπωλείο ΠΑΤΑΚΗΣ στην οδό Ακαδημίας 65.

Δεκάδες συνάδελφοι βιβλιοϋπάλληλοι, οι περισσότεροι μετά το σχόλασμα ήταν εκεί για να στηρίξουν τους 2 απολυμένους συναδέλφους. Μαζί μας ήταν και πολλοί συμπαραστάτες. Κάποια στιγμή οι συγκεντρωμένοι ήταν πάνω από 150 άτομα.

Από τις 5.00 μ.μ. έως τις 8.00 μ.μ. το βιβλιοπωλείο μπλοκαρίστηκε και κανένας δεν μπήκε για να ψωνίσει. Η ανταπόκριση των πελατών στο κάλεσμα μας για συμπαράσταση ήταν πολύ μεγάλη. Μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού αυτοί που χρειάστηκε προσπάθεια για να πειστούν.

Με συνθήματα, ενημερώσεις από την ντουντούκα, μοίρασμα προκηρύξεων στους περαστικούς καταγγείλαμε την εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία.

Όσοι συνάδελφοι εκείνες τις ώρες εργάζονταν μέσα στο βιβλιοπωλείο, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στήριξαν τη διαμαρτυρία.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου προγραμματίζει δύο ακόμη διαμαρτυρίες έξω από το βιβλιοπωλείο: αύριο Πέμπτη 6/11 στις 5.00 μ.μ. και το Σάββατο 8/11 στις 11.00 π.μ.

Οι διαμαρτυρίες για την ανάκληση των απολύσεων στο βιβλιοπωλείο ΠΑΤΑΚΗΣ θα συνεχιστούν, μέχρι να αταλάβει ο κύριος Πατάκης, όπως κατάλαβαν παλιότερα στον ΣΑΒΒΑΛΑ. στην ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ και αλλού, ότι το αίσχος των απολύσεων δεν το ανεχόμαστε και δε θα περάσει.
θα κυκλοφορήσει άμεσα κείμενο διαμαρτυρίας που θα μαζεύονται υπογραφές τόσο από τον κλάδο όσο και από άλλους εργαζόμενους.

Εργατικά σωματεία και ιδιαίτερα σωματεία εκαπαιδευτικών κινούνται στην κατεύθυνση έκδοσης ψηφισμάτων και ανάληψης πρωτοβουλιών αλληλεγγύης.

Mηνύματα διαμαρτυρίας για τις απολύσεις και την εργοδοτική αυθαιρεσία μπορείτε να στέλνετε στο βιβλιοπωλείο ΠΑΤΑΚΗΣ (φαξ: 210-3811940,
e-mail: bookstore@patakis.gr)
καθώς και στις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗΣ (φαξ: 210-3650049, e-mail: gengra@patakis.gr).