1 Οκτωβρίου 2008

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΔΩΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΟΜΗΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ»



Πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 29/9/2008 η πρώτη Συνέντευξη Τύπου του Δ.Σ του Σωματείου των εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου, με θέμα την ενημέρωση όλων των συναδέλφων αλλά και των κατοίκων αυτής της πόλης, για την συνεχιζόμενη και απαράδεκτη ΟΜΗΡΙΑ των εργαζομένων στο Δήμο Αμαρουσίου.

Σε γενικό κάλεσμα όλων των συναδέλφων αλλά και των τοπικών φορέων Αμαρουσίου για μεγάλο και δυναμικό παρών στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο του Οκτωβρίου, ζήτησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου με βασική διεκδίκηση την μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα .

«Οι δεσμεύσεις των κυβερνήσεων αλλά και του Δημάρχου της πόλης για εξεύρεση οριστικής λύσης, δεν έχουν υλοποιηθεί. Την Δευτέρα 29/9 μετά το τέλος μιας ακόμη ατελέσφορης συνάντησης με τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Αμαρουσίου «ο κόμπος έφτασε στο χτένι» για εκατοντάδες εργαζόμενους στις Δημοτικές Επιχειρήσεις και τον Οργανισμό του Δήμου Αμαρουσίου. Τα STAGE, τα τετράωρα και οι διάφορες μορφές ελαστικής εργασίας φουντώνουν.

Υπάρχουν μεγάλοι Δήμοι της χώρας που βρήκαν λύσεις και εξασφάλισαν τις θέσεις εργασίας συναδέλφων μας. Απτές αποδείξεις ότι υπάρχουν λύσεις αρκεί να υπάρχουν προθέσεις.

Το κλείσιμο των Δημοτικών Επιχειρήσεων πραγματοποιείται στο τέλος του Δεκέμβρη και οι νέες ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΙΣ και ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ του Δήμου Αμαρουσίου «στελεχώνονται» με τρόπους και κριτήρια που κανείς δεν γνωρίζει.

Το «ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ» δεν αρκεί πια.

Δεν μπορούν να ΡΟΚΑΝΙΖΟΥΝ τον λίγο χρόνο που μας απομένει για δράση, με αόριστες υποσχέσεις.

Οι δεσμεύσεις στα λόγια ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΕΔΩ!

Φαίνεται καθαρά πως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ πολιτική βούληση να βάλουν τέρμα σε αυτή την κατάσταση, σε αυτήν την μεγάλη ανασφάλεια μας. Το εργασιακό μας μέλλον και η επιβίωση των οικογενειών μας δεν ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ.

Συνάδελφοι,

Στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο του Οκτωβρίου ας δώσουμε όλοι μαζί δυναμικό παρών.



Με εκτίμηση το Δ.Σ.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ ΝΚΟΛΑΟΣ


Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΣ ΣΠΥΡΟΣ