13 Οκτωβρίου 2008

ΤΑ ΜΑΤ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ


Δυναμική παρέμβαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου, πραγματοποίησε την Τρίτη 7 Οκτώβρη πλήθος εργαζομένων στο Δήμο, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Σωματείου τους εκφράζοντας την αγωνία για το μέλλον της δουλειάς τους, και απαιτώντας από τη Διοίκηση του Δήμου να δώσει λύση στο σοβαρότατο πρόβλημά τους.

Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι τέλος του έτους πρέπει να εφαρμοστεί ο νέος Κώδικας για τους δήμους, και εκατοντάδες εργαζόμενοι – ιδιαίτερα αυτοί που έχουν προσληφθεί από τον Οργανισμό Εργασίας – κινδυνεύουν να απολυθούν.
Την ίδια στιγμή που η δημοτική αρχή έχει προχωρήσει σε εκατοντάδες νέες προσλήψεις με συμβάσεις περίεργες, για να μειώσει -λέει- την ανεργία στη νεολαία της περιοχής.
Γι ‘αυτό και ήταν η μεγαλύτερη κινητοποίηση που έγινε ποτέ, των εργαζόμενων στο Δήμο.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε και το Σωματείο της Δημοτικής Συγκοινωνίας, ενώ αίσθηση προκάλεσε η ηχηρή απουσία της διοίκησης του Συλλόγου των μόνιμων Διοικητικών Υπαλλήλων του Δήμου, που από όσα μέχρι τώρα γνωρίζουμε δεν έχει πάρει θέση και απέχει από τις κινητοποιήσεις.

Στη συνεδρίαση πήρε το λόγο και εξέθεσε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ο Πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων κ. Καλλιμάνης Νικόλαος, ζητώντας από το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει θέση, και από τη Διοίκηση να ενεργήσει για την επίλυση του προβλήματος.
Στο ίδιο μήκος κύματος παρέμβαση έκανε και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ) κ. Γιώργος Χαρίσης.

Υπέρ των εργαζομένων παρέμβηκε ο κ. Μπάμπης Ζιώγας επικεφαλής της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, καθώς και ο κ. Λευτέρης Μαγιάκης επικεφαλής της δημοτικής κίνησης ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ, των οποίων οι δημοτικές κινήσεις εξέδωσαν και ανακοινώσεις.

Ο δήμαρχος Γ. Πατούλης αντιμετωπίζοντας όπως πάντα επικοινωνιακά το θέμα, επιχείρησε να πείσει ότι είναι στο πλευρό των εργαζομένων, και "παλεύει" να δοθεί νομοθετική λύση στο πρόβλημα, μέσω μιας τροπολογίας σε ένα νομοσχέδιο, που θα
περάσει η κυβερνητική πλειοψηφία, στην οποία όπως είναι γνωστό ανήκει πολιτικά.

Το ηθικόν δίδαγμα της τοποθέτησης του δημάρχου ήταν:

- Mην βαράτε το δήμαρχο, το πρόβλημά σας είναι θέμα κυβερνητικής πολιτικής.

- Μην βαράτε όμως και την κυβέρνηση, γιατί είναι κολλητοί μου και θα σας
ψιλοβολέψω.

Όλα αυτά όμως δεν μπόρεσαν να κρύψουν την βαθιά αντεργατική πολιτική, αντίληψη και συμπεριφορά της δημοτικής αρχής που υλοποιεί βεβαίως με υπερβάλλοντα ζήλο την πολιτική της κυβέρνησης και των άνωθεν αυτής αντεργατικών κέντρων:

* Oπως μας κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν κληθεί και ανέμεναν εντολές , κρυμμένοι πίσω από το δημαρχιακό Μέγαρο.
Προφανώς θα τους καλούσε να επέμβουν σε περίπτωση που δεν μπορούσε να πείσει
ότι είναι στο πλευρό των εργαζομένων.
Ευτυχώς δηλ. που νόμισε ότι έπεισε !

*
Εντός κλίματος και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. ΧΑΛΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ που στις στιγμές έντασης ,ως στρατοδίκης, απείλησε επανειλημμένα … να εκκενώσει την ασφυκτικά γεμάτη από τους εργαζόμενους αίθουσα.

* Εντός κλίματος και το αφεντικό των παιδικών σταθμών του Δήμου, δημοτικός σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, που επιτέθηκε φραστικά σε μέλος του Δ.Σ του Σωματείου.
Είναι ο νέος εργοδοτικός αστέρας του Δήμου.
Αυτός που κυνηγούσε τις αφίσες των Σωματείων στους παιδικούς σταθμούς, που έλεγε
στους εργαζόμενους να μην πάνε στο δημοτικό συμβούλιο.
Αυτός που δεν άφηνε το Σωματείο να μπει στους παιδικούς σταθμούς να
μιλήσει στους εργαζόμενους !

* Και για να μην αδικήσουμε κανέναν.
Ο ιστορικός εργοδοτικός αστέρας του Δήμου, αφεντικό της Δημοτικής Συγκοινωνίας
δημοτικός σύμβουλος κ.Γεώργιος Ιατρίδης, αυτή τη φορά απέφυγε τις κακοτοπιές λουφάζοντας.
Προφανώς είναι πολύ απασχολημένος με τις εκλογές στο Σωματείο της Δημοτικής Συγκοινωνίας, προσπαθώντας να στήσει καλλίτερα τον εργοδοτικό μηχανισμό του μαζεύοντας υπογραφές για να καταγγείλει για άλλη μια φορά το Δ.Σ του Σωματείου των εργαζομένων.

Μ’ αυτά και μ΄ εκείνα χάλασε η επικοινωνιακή σούπα του δημάρχου
από τους ίδιους του τους συνεργάτες.

Οι οποίοι όντας χαμηλής επικοινωνιακής ικανότητας, αδυνατούν να κρύψουν την
αντιδραστική τους πολιτική, συμπεριφορά και αντίληψη.

Η έχθρα τους προς τους εργαζόμενους όταν πάνε να βγουν από το μαντρί της εκλογικής πελατείας και της εργασιακής ομηρίας, είναι μεγάλη και δεν κρύβεται.

Τελικά το αποτέλεσμα αυτής της παρέμβασης, ήταν να ανακοινωθεί ότι θα γίνει τακτικό δημοτικό Συμβούλιο στις 21/10 (ημέρα της πανεργατικής – πανελλαδικής απεργίας) όπου θα συζητηθεί σαν θέμα το ζήτημα των εργαζομένων του Δήμου.

- Άλλο ένα επικοινωνιακό τρικ για κέρδισμα χρόνου ;
- Προσπάθεια χρησιμοποίησης των εργαζομένων “στη μάχη της τροπολογίας “ και στην
ενδοκυβερνητική κρίση ;

Oτι και να είναι στις 21 ΟΚΤΩΒΡΗ οι εργαζόμενοι θα είναι εκεί.
Θα είμαστε όλοι εκεί!


Β.Γ