9 Νοεμβρίου 2007

ΛΑΜΠΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΙ ΑΣΤΕΡΕΣ


Ενώ προχωράνε οι αντεργατικές μεθοδεύσεις για τους εργαζόμενους στον Οργανισμό Εργασίας του Δήμου Αμαρουσίου, και ταυτόχρονα προσλαμβάνονται 100 συμβασιούχοι μερικής απασχόλησης , το κυνήγι και η κόντρα με τα σωματεία των εργαζομένων συνεχίζεται.
Νέα επεισόδια στο σήριαλ των επιδόσεων των νέων εργοδοτικών αστέρων του Δήμου, προστίθενται καθημερινά.

Αυτή τη φορά – όπως καταγγέλλει το Σωματείο της Δημοτικής Συγκοινωνίας – αφού καλούν εργαζόμενους σε “πειθαρχικό συμβούλιο” φροντίζουν να είναι υπηρεσία, ώστε να μην μπορέσουν να πάνε.
Φροντίζουν επίσης να είναι υπηρεσία και ο πρόεδρος του Σωματείου, ώστε να μην πάει και αυτός σαν εκπρόσωπος των εργαζομένων, όπως προβλέπει ο νόμος.
Χρειάστηκε να κληθεί η Άμεση Δράση για να επιλυθεί το ζήτημα.

Δράστες και αυτή τη φορά, οι συνήθεις εργοδοτικοί αστέρες:

- Γ.ΙΑΤΡΙΔΗΣ , Πρόεδρος της Δ.Ε.Κ.Δ.Α.
- Β.ΚΑΤΣΑΡΗΣ Υπεύθυνος του Τομέα Συγκοινωνίας.

Βεβαίως ο πολιτικός τους προϊστάμενος, ο Δήμαρχος υποθέτουμε ότι και αυτή τη φορά “ …δεν ασχολήθηκε με το δευτερεύον αυτό ζήτημα “ καθώς υποτίθεται ότι θα ήταν απασχολημένος με φωτογραφήσεις , τηλεοπτικές εμφανίσεις ,και γενικώς δημόσιες σχέσεις.

Ωστόσο η αντεργατική αυτή συμπεριφορά και μεθόδευση, όσο και αν επιχειρείται να εμφανιστεί σαν βεντέτα “των τρελών του χωριού” με τα Σωματεία, δεν μπορεί να κρύψει πια το αυτονόητο.
Ότι αυτές οι μεθοδεύσεις είναι εφαρμογή ( όχι με ιδιαίτερη ικανότητα, είναι αλήθεια ) της κυβερνητικής αντεργατικής πολιτικής και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Γι’ αυτό η απάντηση πρέπει να είναι ανάλογη.
Δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στο Δήμο, αλλά και όλους τους δημότες.
Που πληρώνουμε για τις αμφιλεγόμενες υπηρεσίες του Δήμου, και ετοιμάζονται να μας τα ξαναχώσουν να πληρώσουμε κι’ άλλο, γιατί όπως διατυμπανίζουν “ παρέλαβαν χάος “.