8 Ιουλίου 2007

ΔΑΣΟΣ ΣΥΓΓΡΟΥ

ΞΕΡΙΖΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ
ΠΟΥ ΦΥΤΕΥΣΑΝ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΤΟΥ 2003
Τι λέει για αυτό ο πρόεδρος του Ι.Γ.Ε. κ. Κώστας Μπέσης- Δασολόγος ;


Έκταση λίγων τετραγωνικών μέτρων, στο βορειοανατολικό άκρο του αμυγδαλεώνα, που στο παρελθόν είχε καεί, είχαν δενδροφυτεύσει εθελοντές του Δάσους Συγγρού και παιδιά του Ε’ Δημοτικού Σχολείου Πεύκης το 2003.
Μια εθελοντική προσφορά σε όλους τους πολίτες του Αμαρουσιίου και της Αττικής.
Μια ενέργεια μικρών παιδιών παράδειγμα προς μίμηση και για τους μεγάλους.
Μια προσπάθεια που δεν έμεινε στα ωραία μεγάλα λόγια αλλά αποτελεί ουσιαστική παιδεία για όλους μας.
Κάμποσα δέντρα φυτεύτηκαν εκείνο το φθινόπωρο του 2003. Από μικρά παιδιά. Και τις επόμενες μέρες προστατεύθηκαν από το χειμώνα. Και όταν καλοκαίριασε ποτίζονταν κάθε μέρα, με μεγάλο κόπο. Από τους εθελοντές του Δάσους και τα παιδιά, που αυτό είχαν για παιχνίδι τους, αντίθετα με άλλα της ηλικίας τους. Για τέσσερα περίπου χρόνια τα δενδράκια μεγάλωναν με τη προσοχή των παιδιών και των εθελοντών του Δάσους Συγγρού.

Στα τέλη Μαΐου του 2007 οι υπηρεσίες του Ι.Γ.Ε. τα ξερίζωσαν. Δηλαδή ξερίζωσαν τα όνειρα, την ελπίδα και την ειλικρινή ανιδιοτελή προσφορά των μικρών παιδιών.
Αποφάσισε δηλαδή να τα απογοητεύσει, να τα στείλει να παίζουν play station στην καλύτερη περίπτωση ή σε άλλους σκοτεινούς δρόμους στη χειρότερη.
Τι έχει να πει ο κύριος Μπέσης γι’ αυτό ;
Πάλι τις συνηθισμένες «συνδικαλιστικές» του αρλούμπες περί δασικού και γεωργικού τμήματος του Δάσους Συγγρού. Την στιγμή που αρνείται την πρόταση των «Φίλων του Δάσους Συγγρού» για δενδροφύτευση της περιοχής των θερμοκηπίων, ξεριζώνει τα λιγοστά δενδράκια που φυτεύτηκαν για να αποκτήσουμε λίγο περισσότερο οξυγόνο.
Και είναι και δασολόγος.
Ας πάει να τα πει στα παιδιά αυτά και αν αντέξει το βλέμμα τους σημαίνει πως δεν του έχει μείνει ίχνος φιλότιμου πια.
Αλλιώς ας δείξει έμπρακτα τις καλές του προθέσεις αποκαταστώντας τη ζημιά.

Γιώργος Τσόλης
Πέτρος Κούκουζας
Εθελοντές του δάσους Συγγρού
Μέλη της δ.κ. «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»